maanantai 12. toukokuuta 2014

Kymmenen uutta käskyä

599.
Seuraava kohteeni Dom Bernad de Montfaucon

Nyt on vettä virrannut Vanajassa, jäät lähteneet ja siitepölyallergia vaivannut enemmän kuin paljon. Elämän on kuitenkin jatkuttava.

Viimeiksi siteerasin lehdistös ja kerroin uusinta tietoa. Mutta tieto lisääntyy jatkuvasti, joskaan se ei ole laadullisesti varmaankaan entistä parempaa. Saattaa kuitenkin olla jotain, josta aina voi oppia ottaa ja jota voi arkielämäänsä soveltaa. Tässä on uusimmät laihdutuksen 10 käskyä:

1. Syö melkoisesti proteiinia joka aterialla

Proteiini parantaa ja lisää kylläisyyden tunnetta. Lisäksi lihakset tarvitsevat proteiinia - sinähän haluat menettää rasvaa, et varmaankaan lihasmassaasi. Nauti siis joka ateriallasi kohtuullisesti vähärasvaista proteiinia, kuten kananmunia, vähärasvaista lihaa, kalaa tai maitotuotteita.


2. Syö aina täyttävä aamiainen

Monissa tutkimuksissa ja elämänkokemuksenkin kautta on havaittu, että aamiainen on tärkeä ateria painonhallinnan kannalta. Sitä ei siis kannata jättää väliin. Paras aamiainen sisältää sekä proteiinia että kuituja. Sen ansiosta energiataso on hyvä heti aamusta, ja pysyt kylläisenä pitkään.


3. Nauti kasviksia

Kasviksissa on runsaasti kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja muita terveyden kannalta tärkeitä aineita. Lisäksi niissä on vain vähän kaloreita. Painonhallinnan kannata onkin järkevää syödä runsaasti kasviksia ja korvata niillä energiapitoisempia ruoka-aineita. Tosin joidenkin pitää muistaa k-vitamiini, joka lisää veren hyytymistä.


4. Pienennä annoskokoasi

Aivot, kaiken toimintamme ydin, vaikuttavat paljon siihen, kuinka paljon syöt. Sama ruokamäärä vaikuttaa suuremmalta, kun sen annostelee pienemmälle lautaselle ja siten tavallaan huijaa itseään. Aannoskokoa on helppo karsia syömällä pienemmistä astioista.


5. Juo riittävästi vettä

Uskotko olevasi nälkäinen? Kokeilepa juoda ensin lasillinen vettä. Usein näläntunne onkin janoa. Juo riittävästi ja juo nimenomaan vettä.


6. Nuku yösi kunnolla

Jos haluat laihtua, ei yöunista kannata tinkiä. Unenpuute vaikuttaa kehon hormonitoimintaan ja saa sen tuottamaan lisää nälkähormoneja. Lisäksi se hidastaa rasvan palamista. Tämä on minäni suuri ja pitäkäaikainen, koko ikäni kesätänyt ongelma. En osaa nukkua!


7. Vältä aina keinotekoisia makeutusaineita

Keinomakeutusaineet eivät juuri edistä painonpudotusta. Itse asiasta niistä voi olla haittaa, sillä keinotekoiset makeutusaineet voivat saada himoitsemaan enemmän ruokaa.


8. Syö useammin ja pienin annoksin

Älä jätä ateriavälejä pääsääntöisesti yli viiden tunnin mittaisiksi. Syö siis mieluummin useammin, mutta pienempiä aterioita. Näin verensokeri pysyy tasaisempana, ja ahmimishimot pysyvät samalla kurissa.


9. Pysy kohtuullisen aktiivisena

Varaa aikaa kohtuulliselle liikunnalle, sillä sen ansiota pääset tavoitteeseesi nopeammin ja turvallisemmin. Parhaat tulokset saadaan juuri yhdistämällä liikunta ja oikea ruokavalio. 


10. Älä ainakaan stressaa!

Stressin hallinta on hyväksi laihdutukselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, se on jopa välttämätöntä. Stressi saa elimistön erittämään kortisoli-hormonia, ja sama hormoni on myös tärkeässä roolissa rasvan varastoitumisessa kroppaasi. Sen vuoksi rentoutuminen auttaa laihtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti