keskiviikko 18. joulukuuta 2013

On ollut taukoa!

574.
Minä olin tänään kuin...


Levillä

Olen ehtinyt tekemään melkoisen epäonnisen matkan Levin korpeen ja sieltä monen mutkan kautta jopa takaisinkin. Kyllä myös menomatka oli raskaampi kuin olisin ikinä uskonut. Tosin paluu ylitti senkin raskaudessaan. PäätIn jo perillä, että tämä oli viimeinen talvella ja pimeällä tekemäni automatka Levin korpeen ja takaisin. Ainakin siis jos joudun yksin ajamaan.

Vaikka on jo aikaa paluusta kulunut, niin en ole vaan pystynyt oikeastaan mihinkään. Niin, paitsi tietysti nukkumaan. Olen jopa nukkunut lähes puolille päivin, ja niin on tapahtunut uskomattoman useasti. Moinen on aivan ainutlaatuista elämässäni. Olenhan nukkumisvammainekin kaiken muun lisäksi.

Kunto

Sitä kun juuri ei oikeastaan ole. Kevään, kesän ja syksyn jatkunut sairasteleminen on saanut kunnon todella rapaiseksi. Niin tai vieläkin kehnommaksi. Nyt tänään pystyin vähän ja rauhallisesti aloittamaan kunnon kehittämistä. Homma paranee kun täkäläinen uimahalli saa takaisin entisen vedenlämpönsä. Kunta näet suuressa viisaudessaan päätti säästää ja siksi alensi veden lämpötilaa kahdella asteella. Tästä seurasi uimareiden ja muiden kuntoilijoiden äänestäminen jaloillaan. Pääsymaksutulot laskivat niin jyrkästi, että säästö muuttui negatiiviseksi.

Nyt kunta on päättänyt palauttaa lämpötilan ennalleen, mutta kuinka kauan kestää, että uimarit palaavat jälleen uimisen iloihin.

Tuloksia

Tänään siis poljin ihan kotikuntopyörää ja aloitin sellaisella 10 minuutin setillä. Se ei tietysti ole paljon ja kun vielä suurin osa polkemisesta tehtiin kaikkein helpoimmalla tasolla, niin se ei ollut paljon se. Kuitenkin puuskutin kuin vanha höyryveturi suuressakin ylämäessä.

Varmistin suuren tekoni ja käytin kahta eri laitetta. Kyseessä olivat Suunto Ambit ja Suunto MemoryBelt. Kaikkein hienointa tietysti on, että Movescount.com -nettisivusto laskee suoritukset yhteen vaikka kyseessä on aivan sama suoritus.

MemoryBelt tuotti paremman tuloksen, jos asiasta moista termiä voi edes käyttää. Eli kulutus olisi ollut 415 kilokaloria. Keskisyke oli 104, maksimi 130 ja minimi 68 iskua minuutissa. Niin jakaa se mittasi teolle 29 minuuttia 13 sekuntia.

Ambit oli huomattavasti ankarampi. Ensinnäkin se antoi ajaksi 18 minuuttia 51 sekuntia. Jostain kumman syystä se ei ollut rekisteröinyt koko suoritusta, vaan piti merkittävän tauon. Itse en moista edes huomannut. Nain Amibit siis ilmoittaa, että kulutin vain 244 kilokaloria tuossa suorituksessa, mikä taitaa kyllä olla lähellä totuutta. Keskisyke kuitenkin on korkeampi, eli 106, maksimissaan oli myös 130, ja minimissään 68 iskua. Mutta noin kymmenen minuuttia ennen tuota huippua ei ole Ambitin rekisteröimää.

Yhteenvetona kuitenkin voi todeta, että homma joka tapauksessa kannatti. Vaikka puskutin ja ähisin, niin siinä on kunnon kohoamisen alku!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti