torstai 24. lokakuuta 2013

Kirjamessut Helsingissä

24. 10. 2013 YKn päivä


Tänään onnistuin vierailemaan Helsingin kirjamessuilla. No, kun kaveri lähetti kutsukortin, niin en voinut olla menemättäkään. Yleensä vältän moisia torikokouksia ja isoja tapahtumia. on vain niin karvaita kokemuksia, sillä joskus muinoinen olin ikkunoiden ja ovien lävitse juoksemassa kun paniikkihäiriö iski päälle. Tämä tapahtui varsinkin kun oli suuri joukko ja valtavasti melua isossa suljetussa tilassa.

Vaan nyt on toisin. Turvauduin kognitiiviseen psykoterapiaan ja se auttoi hallitsemaan oman käytöksen vaikeissakin tilanteissa. Siinä ei pohdittu syntyjä syviä, vaan opeteltiin miten olla ja mennä moisiin tilanteisiin.

Tuollaisilla valtavilla kirjamessuilla huomaa, että kustannustoiminta on räjähtänyt pieniksi sirpaleiksi. Erilaisia kustantamoja paikalla oli useita kymmeniä, tekisi mieleni sanoa, että ainakin yli sata. Lisäksi olivat paikalla erilaiset oheistuotteet, mutta myöskin antikvariaatit.

Pitää rehellisesti myöntää, että en edes yrittänyt jaksaa käydä lävitse koko messualuetta. Sitten olisi ollit vielä ne samassa tilassa pidetyt viinimessut. No, joskus olen niilläkin ostajana vieraillut, vaikka en edes juo alkoholia, en edes viiniä.

Vierailun kohokohta oli ex-kansanedustaja Kimmo Kiljusen kirjallinen testi, jossa oli tavallaan lippuihin liittyviä kysymyksiä. Niitä oli kaikkiaan 28, ja sain oikein vain 8. Olen siis surkea ja heikko tiedoiltani. Näin se on todistettu.

Kimmo Kiljunen on muuten julkaissut hienoa kuvateoksen Maailman maat, Liput ja historia. Teoksen on kustantanut Into kustannus. Tietoa tuosta kirjasta saa sivulta: http://www.intokustannus.fi/kirja/maailman_maat/, josta kait sitä voi jopa ostaakin.

Hieno on Kimmon kirja ja pistäisin kysymykset tännekin, mutta niissä on tekijänoikeudet ja en huomannut kysyä moiseen lupaa.

Muuten EU-vastustajillekin tuolla Innon osastolla oli luettavaa eli juuri ilmestynyt professori Heikki Palomäen teos Tulevaisuuden politiikkaa. Kuinka lisätä vapautta ja toimia toisin. Kirjaa  esitellään osoitteessa:  http://www.intokustannus.fi/kirja/tulevaisuuden_politiikkaa/

Tuon kirjan jopa hankin itselleni, sillä on mielenkiintoista miten Patomäki näkee ja kokeen EUn, jota hän ei pidä minään onnelana. Kyllä teoksessa muitakin aiheita toki käsitellään. Eli usarilaiset joutuvat kärsimään tuon kirjan aiheuttamista näkemyksistäni, varmaankin joskus.

Oli muuten mielenkiintoinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti