tiistai 29. lokakuuta 2013

Soudin ja fillaroin


29. lokakuuta 20013

Tänään onnistuin, ja vielä ihan aamupäivällä. Setä rekkakuski oli pyytänyt minua kanssaan paikalliselle uimahallille ja tietenkin minä kiltisti tein hänelle seuraa. Uimaan en siis ehtinyt, tai oikeastaan en jaksanut enää sinne saakka mennä. Hyvä kun kotiin jaksoin tulla.

Urakani kesti tänään lähes kaksi tuntua, eli tarkasti ottaen 1:49'45.0, siis noin hienosti siteeraten Movescountin tuloslaskentaa. Kuitenkin siitä oli todellista superponnistusta 10 minuuttia soutua, koska halusin vahvistaa myös käsilihaksiani. Mukaan mahtui 20 minuuttia fillarointia.

Kevään, kesän ja  nyt alkusyksyn aikana muodostuneesta heikosta kunnostani kertoo moni seikka noissa Suunnon Movescount-tuloksissa. Ensinnäkin sykkeen keskiarvo oli tuona lähes parituntisena 111 sykettä minuutissa. Se on todella korkea. Kun vielä ottaa huomioon melkoisen heikon rasitustason, niin se surkeus vain korostuu.

Parhaimmillaan pulssini hakkasi 166 iskua minuutissa, joka on minulle enemmän kuin korkea arvo ja kun ottaa huomioon vielä rasituksen vähäisyyden, niin jälleen yksi todiste heikosta kuntotilastani. Alimmillaan tosi syke oli 50 kertaa minuutissa. joka on ihan  kohtuullinen arvo minulle.

Kaikkein parasta tai pahinta kertoo harjoitustasoanalyysi. Kevyesti kuntoilin tuosta lähes parituntisesta 14 minuuttia, kohtuullisesti 33 minuuttia, reippaasti 58 minuuttia ja kovaa vain 2 minuuttia. Mutta jos arvoksi tulee reippaasti, niin sen on pielessä, sillä suurin osa oli melkein olemista saunassa, pesuhuoneessa ja sosiaalisissa tilanteissa käyskentelyä. Lisäksi PTE-arvo, joka maksimissaan on 5, saavutti tulokseksi tuolla lekottelullani 3,5 eli loistavasti nykyistä kuntoa ylläpitävän tason. Mikäs on pitäessä olla kuntoa, kun sitä ei oikeastaan edes ole.

Kyllä sitä kaloreitakin onnistuin kuluttamaan, sillä tuon lähes parituntisen aikana kului 1592 kilokaloria, joka tekee noin 800 kaloria tunnissa. Se on tietysti hieno arvo sinänsä, mutta samalla se kertoo myös karua kieltään huonosta kunnostani. Kaiken lisä seuraavaan vastaavaan harjoitukseen pitäisi  pitää lähtökohtaisesti vuorokauden lepotauko.

Näin siis tänään tein uroteon ja toivottavasti pystyn jatkamaan samalla linjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti