sunnuntai 10. marraskuuta 2013

5:2 Dieetti ja Slanka

Argentiinan parlamentin kirjasto.

569

5:2 dieetti ja Slanka

Nyt myös meillä Suomessa on löydetty ns 5:2 –dieetti, joka periaattena on , että syö normaalisti 5 päivänä ja noudata paastodieettiä 2 päivänä viikossa. Paastopäivinä naiset keventävät ravinnonsaantinsa 500 ja miehet 600 kilokaloriin päivässä. Tästä on olemassa vakuutavaa näyttöä:  vähentämällä kalorimäärää ihminen voi paremmin, elää terveempänä pidempään ja laihtuu.

5:2-dieetti perustuu paastoamisen elämää pidentävään ja kolesteroliarvoja alentavaan voimaan. Se sopii kaikenikäisille myös pitkäaikaiseen elämäntapamuutokseen.  

Parasta ehkä dieetissä on se, että helpolla ja joustavalla 5:2-dieetillä voit elää normaalisti ilman, että joudut jatkuvasti kieltäytymään ruoasta. Dieetin eräällä tavallan kehittäjä, tiedetoimittaja ja lääkäri Michael Mosley elää kuten opettaa. Hän noudattaa 5:2-dieettiä maanantaisin ja torstaisin ja syö muulloin mitä haluaa. Sen avulla aiemmin diabetesriskiryhmään kuulunut Mosley hoikistui, sai hyvät veriarvot ja alemman rasvaprosentin. 

Kaiken tämä paaston taustalla on tiede. Lisäksi Mosleyn julkaisemassa kirjassa annetaan ohjeet esim. kuukauden kevytpaastopäivien aterioiksi, jotka valmistat ripeästi ja vaivattomasti. Siinä on myös 8 sivua paastodieettiä havainnollistava kuvaliite ja  kattava kaloritaulukko, joka tekee paastoaterioiden koostamisesta vaivatonta. Mukana on myös runsaasi esimerkkitapauksia.
Michael Mosley opiskeli lääketieteen tohtoriksi ennen kuin ryhtyi BBC:n toimittajaksi. Hänet tunnetaan myös Suomessa YLE:n lähettämästä tieteen ja ihmiskehon ihmeitä esittelevästä dokumenttisarjastaan. Hänen dokumenttinsa Syö, paastoa ja elä pidempään myötä ajatus paastodieetistä elämää pidentävänäja elämänlaatua parantavana keinona nousi nopeasti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi

Slanka ja 5:2 dieetti

Kyse ei ole mistään konstailusta, vaan yksinkertaisesta toiminnasta, eli miten 5:2-dieetti ja Slanka toimivat yhteen. Kuten tiedämme, niin kolmesta (3) Slanka pussista saa päivittäisen tarpeen proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa ideaalisella tavalla. Lisäksi siinä mukana  tulevat tarvittavat päivittäiset vitamiinit, hiven- ja kivennäisaineet.

Periaatteessa jokainen voi halutessaan valita Slanka-päivänsä oman halunsa ja elämäntilanteensa mukaisesti. Varmasti tämän helpompaa tapaa laihduttamiseen tai painonhallintaan ei voi enää kuvitella. Esimerkinomaisesti voisi viikon ohjelma olla seuraavan lainen, mutta viikonpäiviä voi toki vaihdella ja voisi olla hyväksikin tottua jatkuvaan päivärotaatioon.

Päivä 1
normaalia ravinto
Päivä 2
normaalia ravinto
Päivä 3
Slanka päivä
Naiset 500 kcl
Miehet 600 kcal
Päivä 4
normaalia ravinto
Päivä 5
Slanka päivä
Naiset 500 kcl
Miehet 600 kcal
Päivä 6
normaalia ravinto
Päivä 6
normaalia ravinto

Lisäksi suositellaan kylmäpuristettua Slanka kookosöljyä 2 – 3 ruokalusikallista normaaliraviin päivinä. Tuo kylmäpuristettu kookosöljy on todella hyvän makuinen ja tosella monikäyttöinen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti