maanantai 11. marraskuuta 2013

Siru laihduttaa570


Laskit ja uusin tekniikka

Nyt on luvassa laihduttajalle uusi helppo menetelmä eli laihduttaminen voi olla tulevaisuudessa entistä helpompaa. Mikäs se parempi uutinen syöpöille, liikalihaville ja yleensä vain pullukoille.

Eilen käsiteltiin 2:5 –dieettiä ja samalla Slankan sovellutusta ko. dieetistä. Tämä on mielenkiintoinen lisäys Slanka-ohjelmiin.

Nyt löysin jo viime talvena ilmestyneen uutisen, jossa kerrottiin, että brittitutkijat uskovat ihmiseen asennettavan mikrosirun auttavan tulevaisuudessa ihmisten painonhallinnassa. BBC:n mukaan älykästä mikrosirua aiotaan kokeilla eläimillä jo lähiaikoina, ja tutkijat uskovat, että kolmen vuoden kuluessa sitä voidaan kokeilla myös ihmisillä.

Mistä on siis kyse ja millainen laite mahtaa olla kysymyksessä?

Kyseinen laite on kehitetty ”lukemaan” ruokahalun syntymisen kemiaa. Laite on suru, joka kiinnitetään kaulassa sijaitsevaan kiertäjähermoon, jolla on iso rooli ruokahalun säätelyssä, kuten monien muidenkin kehon toimintojen säätelyssä. Siru kertoo aivoille, ettei pidä syödä enempää, sillä maha on jo täynnä.

Siru siis säätelee ruokahalua, mutta ei käske lopettamaan syömistä kokonaan. Sen sijaan, että sirutettu söisi nopeasti, niin hän syö todennäköisesti paljon hitaammin, kertoo toinen projektia johtavista professoreista, Chris Tomazou Imperial College London -yliopistosta. Toinen projektiin osallistuneista professoreista on sir Stephen Bloom.

Professori Tomazoun mukaan laboratoriokokeet ovat todistaneet menetelmän toimivuuden. Hänen mukaansa projektiin on juuri saatu yli seitsemän miljoonaa euroa Euroopan tiedeneuvostolta.
Imperial College London –yliopiston tutkijaryhmä on jo kehittänyt samantapaisen laitteen, joka vähentää epileptisiä kohtauksia.

Alkuperäinen artikkeli on luettavissa: http://www.bbc.co.uk/news/health-21852062

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti