keskiviikko 6. marraskuuta 2013


Lukuhetki kirjastossa.

568.  Näillä pääset eroon pömppömahastaOlen uudistanut tätä blogia. Nyt otsikossa on yleisen teeman lisäksi järjestysnumero, joka kertoo kuinka mones blogi on kyseessä sitten kirjoittamisen alkamisen 7. lokakuuta 2011. Luku on mielestäni melkoisen pieni, sillä luulin  tuon määrän olevan jonkinmoisen verran suurempi. Mutta jos taustatiedot muisen kertovat, niin on sitä uskominen. Erikeen en laskemaan ryhdy.

Nyt jälleen kerran puhun tai oikeammin kirjoitan suun suuremman avituksella. Kyseessä on Fitness Magazine-lehdessä lähes vuosi sitten julkaistu artikeli. Sen tarkoituksena on kertoa mitkä ruoka-aineet helpottavat vatsan turvotukseen. Toisaalta uskokokoon ken uskoo, mutta kerron kuitenkin.

Oikeat ruoka-aineet voivat helpottaa vatsan turvotusta

Vesi

Moni rajoittaa nesteiden juomista vatsaturvotuksen iskiessä. Hiilihapollisia juomia onkin syytä välttää, mutta raikas vesi auttaa turvotukseen. Lisää veteen sitruunaviipaleita, joilla on kevyt laksatiivinen vaikutus. Veden nauttiminen vähentää kehoon kertyneitä suoloja.

Selleri

Runsaasti nestettä sisältävä selleri auttaa ruoansulatuksessa, sääntelee suolen toimintaa ja vähentää ilmavaivoja. Myös muun muassa kurkulla ja persiljalla on samankaltainen teho. Kasvikset kannattaa nauttia keitettyinä, jolloin niiden pehmeä rakenne on helpompi työstää ruoansulatuskanavassa.

Selleri sisältää kurkun tavoin paljon nestettä. 

Vesimeloni

Vesimelonista jopa 92 prosenttia on vettä. Siksi ei olekaan yllättävää, että tämä mehukas hedelmä on oiva apu turvotukseen. Vesimelonista saa kaliumia, joka auttaa tasapainottamaan kehon suolapitoisuutta.

Mausteet

Rosmariinia on käytetty historian saatossa muun muassa sydänkipujen, päänsäryn ja korkean verenpaineen lääkkeenä. Nykyään terveysasiantuntijat tietävät, että yrtti edesauttaa ruoansulatusta ja vähentää näin vatsavaivoja. Myös erityisesti Aasiassa suuressa suosiossa oleva kumina helpottaa vatsan turvotusta.

Pavut ja linssit

Moni turvotuksesta kärsivä saa ruoastaan liikaa natriumia ja liian vähän kaliumia sekä kuituja. Linssit sisältävät runsaasti kuituja ja näin ollen tuovat nopean helpotuksen turvotukseen. Myös erilaiset pavut ovat hyvin vatsaystävällisiä.

Jogurtti

Jogurtti rauhoittaan ärtynyttä vatsaa. Koska se valmistetaan maitohappobakteereja apuna käyttäen hapattamalla, se hellii erityisen hyvin turvonnutta vatsaa. Valitse kuitenkin maustamaton jogurtti, jotta vältyt turhilta kaloreilta.

Lähde: Fitness Magazine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti