torstai 6. helmikuuta 2014

6:1 –dieetti

Mittaus on tarpeellinen toimenpide!
592

Mitä se on?

Nyt on vuorossa aiemmin julkaisemani luettelo kolmas dieetti.

Tämä dieetti muistuttaa hyvin paljon jo aiemmin esiteltyä 5:2 –dieettiä. Peruserona tietenkin on tuo suhdeluku. Tässä dieetissä noudatetaan rytmiä, että yhtenä päivänä viikossa paastotaan ja kuutena syödään ns. normaalin kaavan mukaan.

Tämä dieetti on enemmänkin tarkoitettu painonpudotuksen jälkeiseen painonhallintaan. Eli tavoitepainon saavuttamisen jälkeen siirrytään lähemmäksi ns. normaalia ruokailutottumusten arkea. Mitä sitten yleensäkään tarkoitetaan normaalilla.

Kuten edellisessänikin postauksessani, niin nytkin suoritellaan naisille 500 Kilokaloria ja miehille 600 Kilokaloria paastopäivän ravinnoksi. Muita kuutena päivänä suodaan ns. normaalisti. Tätä dieettiä siis suositelleen henkilöille, jotka haluavat pysyä samassa painossa edelleenkin, mutta liikoja ja monimutkaisia dieettejä välttäen.

Kustannukset ja punnerrukset

Kuten eilinenkin 5:2 –dieetti, niin tämäkin on vähemmän kustantaa kuin normaali mättöäminen, siis ateriointi eli syöminen. Onhan yhden vuorokauden ravinnontarve vähäisempi, joskaan ei ihan olematon.

Tekemistä ei tämä dieetti paljon vaadi, jopa yhden päivän aterioiden tekeminen helpottuu, joskaan ei kokonaan poistu. Dieetillä ei ole vaikutusta sosiaaliseen elämään ja sen kanssa sen  avulla voi lähes normaalisti harrastaa niin urheilemista kuin muitakin sosiaalisen elämän kiemuroita.

Asiantuntemuksesta?

Jotkut asiantuntijat sanovat, että tämäkin dieetti on yksi tapa kiihdyttää aineenvaihduntaa. Joskin jotkut ovat, en oikeutetusti, sitä mieltä, että olisi parempi katsoa kokonaisuudessa syömänsä ravinnon laatua ja määrä jokaisena viikon päivä, eikä vain yhtenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti