perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hyviä ja huonoja - uutisia kuitenkin

Outo espanjalainen huone - valkoinen?
DIEETTIPÄIVÄ II - 219

Maksu

Nyt sitä maksetaan, maksetaan oikein kunnolla. Kyseessä on tietty eilinen ulkopyöräilyni, vähäinen kulutukseltaan, ajankäytöltään ja matkaltaan. Vaan oli kirvelevän tuskainen vaikutukseltaan. Mutta  toistaiseksi elämä vielä jatkuu. En siis ole päässyt tänään ottamaan uusintaa eilisestä teostani. Tietenkin syynä ovat olleet sateet ja ukonilma. Sitä ainakin itselleni uskottelen ja laiskuudella tai muilla vaivoilla ei ole mitään syytä tekemättömyyteeni.

Terveydenhoitajani

Kerroin tänään maailman parhaan terveydenhoitajan kanssa sopimassani tapaamisessa, tuosta jokin aikaa sitten tapahtuneesta elokuvissa käymisestäni. Hän melko suoraviivaisesti ohjasti minua tiedostamaan, että kyseellä oli sekä voimakkaan äänen että 3D-projektion yhteisvaikutus, joka laukaisi minulle migreenin. En tosin ole tosin moisesta kärsinyt enää vuosiin. Olen näet jo päästäni niin kalkkeutunut, että edes migreeni ei viitsi vaivautua. 

Kuitenkin kun pinnistelen muistiani, niin sieltä löytyy todella pahoja migreenikohtauksia. Eräänkin kerran kun olin nousemassa koulun rappuja 90-luvun alussa, niin lyyhistyin porrastasanteelle tuskasta huutavana. Oli siinä oppilailla ihmettelemistä. Hakivat terveydenhoitajan nopsasti paikalle.

Toinen aamun suurista tietopläjäyksistä koski tavallaan painoani. Kun äijän jalat ovat turvoksissa ja samoin koko minä. Edes erityiset tiukat tukisukat eivät onnistu pidättelemään turvotus. Hoitaja totesi, että minun kokoisen miehen turvotuksissa voi olla jopa 10 litraa nestettä. Toisaalta se oli hyvä uutinen, mutta toisaalta taas erittäin ikävä uutinen. Mutta aina ei voi valita millaisia uutisia ja tietoja haluaisi itselleen kerätä.

Minun on vain yksinkertaisesti todettava, että minusta kuntamme terveydenhoitojärjestelmä pitää todella hyvää huolta. Tosin ainahan se on henkilökunnasta kiinni, mutta jostain kumman syystä minulle ovat valikoituneet parhaat mahdolliset henkilökunnan jäsenet.

Kustaa

Eilen oli siis Kustaan nimipäivä. Ja muutenkin oli vilskettä Kustaan ympärillä. Lupauduin kirjoittamaan artikkelin tulevaan Janakkala ennen ja nyt -lehteen Artikkelin Kustaan päivän vietosta vuonna 1988. Nimenomaan päivän vietosta Janakkalassa ja miten se kohdistui Kustaa Paturiin ja Kustaa Kerkkolaan.

Tietysti olisi myös mielenkiintoista kirjoittaa Kustaa Paturin ajatuksista erään virsikirjauudistuksessa ehdotettuun virteen tai oikeamminkin sen uuteen ilmiasuun. Tämä kirjoitus oli tähdätty suorasuuntauksena A. Oksasta eli Aleksisi Kiven tuomitsijaa kohtaan. Tuolloin vielä Oksanen ei ollut tietoinen tulevasta roolistaan A. Kiven pieksijänä.

Slanaka

Onneksi vielä Slankaa riittää ja mahdollisuus on välietapilla Pohjanmaalla, saada lisää ja täydentää varastoja. Toinen mahdollisuus on tilata postin kautta Slankan täydennystä. Hoikistamon tukiryhmästä pidetään pientä lomaa, mutta aloitetaan heti kun lomat on pidetty. Maanantaina on siis lähtö aikaisin aamulla kohden Levin korpea. Matkalla pitää ehtiä käymään katsomassa lankomiesta Rovaniemen keskussairaalassa.

Tosin sunnuntaina on käynti Mikkelissä. Tuo matka ei nyt ole kovin kummoinen sillä se on vain parisen sataa kilometriä suuntaansa. Mutta lähipäivinä on tiedossa menemistä ja tulemista enemmänkin kanssa. Tosin matka kestää pari viikkoa, sillä osa siitä vietetään Etelä-Pohjanmaalla. Pitää siellä juhlia veljentyttären valmistumista. Onnittelut moisestä urakasta rouvalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti