tiistai 4. kesäkuuta 2013

Yritetty on!

Audrey Hepburn Andy Warholin kuuluisana teoksena.


DIEETTIPÄIVÄ II - 216

Yritystä

Siitä oli tänään kyse, siis yrittämisestä. Edellisen kerran tein vastaavan temppu 22. huhtikuuta, eli lähes pari kuukautta sitten. Ja nyt siis yritin uudelleen ja ehkä voin sanoa epäonnistuneeni. Kyse on sisäfillaroinnista, jota tänään kokeilin.

Kokeilu oli hivenen uhkarohkeaa, sillä vasen takajalkani ja sen iskiashermo ovat vielä kiuktteleviä. Varsinkin jalan pohkeessa ovat tuntemukset vielä hyvin tuskallisia. Mutta päätin vihdoinkin yrittää ja ylittää itseni. Tai voisi jopa sanoa, että päätin yllättää itseni.

Tuloksia yrityksestä

Tulokset nyt eivät olleet kovin mairittelevat ja se taas kertoo puolestaan erittäin huonosta nykyisestä yleiskunnostani. Ihmeellisen nopeasti tämän vanhan äijän kunto vaan pystyy huononemaan?

Ensimmäinen tulos yrittämisestä on nyt kipeytynyt jalka, aina lonkasta pohkeeseen saakka. Sen siitä saa kun yrittää. Toinen vaiva oli astmakohtaus, eli ei tahtonut henki kulkea, se on sitä sairastetun flunssan seurausta. Tuonkin vanhan vaivan piti aktivoitua juuri tässä ja nyt. Kolmas ongelma oli vaan yleinen voiman puute, eli en vaan jaksanut enempää kuin 10 minuuttia aktiivia sisäfillarointia.

Seuranani oli tietenkin Suunnon Ambit rannetietokone, joka keroo seuraavia tuloksia. Kokonaiskesto harjoituksella oli 19 minuuttia, josta vain 10 minuuttia toimintaa ja loput sitten jälkijäähdyttelyä. Tuon 19 minuutin aikana kulutin 226 kilokaloria, joka moisena suorituksena tarkoittaa kuitenkin 713 kilokalorin kulutusta tunnissa. Mutta oli se todellinen 10m minuutin tuskien taival, jonka fillaroin.

Suunto on uudistanut koko movescount-sivustonsa, jonne tulokset aina tallennetaan. Tuon suoritukseni huippuharjoutusvaikutus oli TE2, kun skaala on TE1 ja parhaimmillaan TE5. Keskisykkeeksi laitteistoni mittasi 104 iskua minuutissa. Parhaimmillaan se oli 122 iskua ja laimeimmillaan 66 iskua, siis silloin kun aloitin fillaroinnin. Lopettamishetken syke oli vielä yllättävän  korkea eli 111 tikitystä minuutissa. Kaikki tämä kertoo vain karua kieltään huonosta yleiskuunnostani. Papparainen on siis täysin rappiolla. Hassisen Kone lauloin aikoinaan, että rappiolla on hyvä olla, mutta se nyt vaan ei ole totta.

Nyt pitääkin pohtia, että otanko fillarin mukaan Leville, koska siellä menee kaksi viikkoa ja sinä aikana voisi ehkä fillaroida. Kuitenkin se on melkoinen taakka auton perässä joten asiaa pohditaan ja ihmetellään. Voisi olla edullista vaikkapa vuokrata fillari Leviltä. Ehkä kävelysauvat olisivat riittävä varuste mukaan otettavaksi.

Muuta infoa

Kirjoitin eilen artikkelin tulevaa torstaita varten. Silloin vietämme Kustaan päivää Ole  kirjoittanut miten lehdet kertoivat Kustaan päivää vietetyn Janakkalassa vuonna 1866. Silloin Kustaa Paturi joutuin kuntalaisten onnittelujen kohteeksi. Rustasivat oikein runonkin hänen kunniakseen. Koko homma julkaistiin tavallaan Suomettaren pääkirjoituksena.

Slankattu on, ja jotenkin olin viime viikolla ymmärtävinäni, että tänään ei ollut Hoikistamon vertaistukiryhmään, vaan teamleader on Pohjanmaalla. Nyt tuleejo kahden viikon tauko, koska menneen viikon toimin lapsenlikkana Parolassa. Tämä homma on toistaiseksi ohi, sillä perheen naispuolinen hallituksen puheenjohtaja jättäytyi toistaiseksi kotirouvaksi. Mutta menee ainakin kaksi viikkoa tulevaqn viikon jälkeen Levillä, eli taukoa tulee. Kuitenkin pitäisi hyödyntää tuo tauko ja saada minä kuntoon. Siinä sitä onkin tekemistä iskiaksen ja astman kanssa painiskellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti