lauantai 1. kesäkuuta 2013

Slanka - väärinkäyttöäkö?DIEETTIPÄIVÄ II - 213

Strömsö

Kuten nykysanonta kuuluu, niin kaikki ei eilen käynyt kuin Strömsössa. Meni monikin asia pieleen, tai ainakin aluksi luulin niin, mutta osittain olen tyytyväinen uusiin innovaatioihini, joita kuitenkin onnistuin tekemään.

Ensinnäkin en onnistut fillaroimaan, en sisällä enkä ulkona. Takajalka kuitenkin reistaili sen laatuisesti, että homma olisi keskeytynyt varmaan jo heti aloittamisen jälkeen. Tänäänkin olen toki sinnitellyt, mutta kohtuullisesti lääkärin määräämiä särkylääkkeitä käyttäen.

Tuo onneton vasen takajalka on nyt reistaillut lähes kuukauden ja saanut minut käymään kuusi kertaa akupunktiossa ja syömään minulle lääkärin määräämiä melkoisen vahvoja särkylääkkeitä. Ja niitä on mennyt melkoinen määrä. AIvan liikaa ole niitä nauttinut ja nyt pohdin vain vieroitusoireita, jotka varmaan tulevat olemaan melkoisia kärsittäviksi.

Slanka

Tietenkin kaiken tuskailun keskellä tein melkoisen tunaroinnin. Otin näet iltapäivällä tavanomaisen Slanka-vanilja totini. Mikäs sen luonnollisempaa ja nautinnollisempaa?

Yleensä otan kylmää vettä noin 1½ desilitraa, johon sekoitan pussillisen jauhetta. Sen sekoitan voimakkaasti ravistaen Slanka-mikserillä. Niin tein siis nytkin. Siis ihan tavanomaiseen tapaan toimin.

Nyt kuitenkin meni jatko pipariksi. Kun olen siis kylliksi ravistanut seosta ja olen melkein varma, että se on kokonaan liuennut veteen, niin täytän mikserin, eli noin puolen litran verran. Nyt kuitenkin olin laitanut hanasta, en suinkaan kylmintä vettä, vaan kuuminta hanasta tulevaa. Se olisi yksinään ollut jopa liian kuumaa juotavaksi. Mutta niin vaan vahingossa tein. 

Ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt meni homma poskelleen. Eihän kukaan ole kait koskaan pystynyt juomaan tuota annosta kuumana. Tosin se oli sopivan lämmintä juotavaksi. Eli minähän päätin ottaa härkää sarvista ja juoda tekeleeni.

Tämä kaikkien ohjeiden vastaisesti laadittu juoma, eli kuuma vesi ja huomattavasti enemmän kuin ohjeistetaan, oli kuitenkin erittain nautittavaa. Olin siis tehnyt tietämättäni innovaation. Slanka maistuu hyvältä kuumanakin. Siis ainakin Slanka vanilja.

Mitä muuta voi enää toivoa kuin, että toivottavasti muutkin uskaltavat kokeilla jos ja kun erehtyvät hanan asennosta tai sitten ihan tietoisesti toimivat lämpimän veden lisäämiseksi.

Nyt on ainakin tämä kerrottavana kun menen seuraavaan Hoikistamon vertaistukiryhmän tapaamiseen. Toivottavasti takakoipi toimii ja voinhan aina mennä vaikka pyörätuolissa, jos ei vaan tule muita esteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti