torstai 13. kesäkuuta 2013

Slanka, ötökät ja itikat

Levin korven kukkaloistoa.
DIEETTIPÄIVÄ II - 225

Hyttyset

Elämä on vain yhtä huitomista ja pakoon juoksemista. Syynä tähän ovat hyttyset ja muut vertani imevät otäkät. Niitä täällä Levin korvessa on enemmän kuin tarpeeksi ja kiukkusiakin ne ovat. Onneksi on olemassa tuulisia päiviä, jolloin nuo verenimijät eivät ole hallitsevassa asemassa elämäni suhteen.

Keskeisin lääkitys on tietenkin antihistamiininen nauttiminen, jotta ihon kutiseminen olisi mahdollisimman lievä ja toisaalta hydrokortisoni voiteiden käyttäminen, joka lievittä paukamia ja muutenkin helpottaa olemistani.

Olen kuitenkin onnistunut välttämään varsinaisen kesäajan vierailut täällä Levin korvessa tähän itikka-aikaan. Olen näet ollut vain kymällä ilmalla, jollain olen onnistunut välttämään nämä verenhimoiset iljetykset. Mutta nyt oli kyseessä eräänlainen pakkorako, joka ei onnistunut aikaisemmin keväällä, siis itikattomana aikaan.

Slanka

Mielenkiintoisinta täällä Korvessa on talon oma vesi, eli ihan oman kaivon tuottama elämän peruselementti. Ehkä olen aikaisemminkin huomannut, että tämän oman kaivon vesi sopii paremmin yhteen Slankan kanssa kuin kaupunkien käsitelty juomavesi. Ehkä juuri erilaiset vesijohtoveteen lisättävät lisäaineet muuttavat Slankan ja siihen lisättävän veden koostumusta. Täällä näet Slanka jauheet liukenevat veteen humattavasti helpommin ja täydellisemmin kuin kotona kaupunkiveden kanssa.

Muuten matkaeväänä ja siten myös matkajuomisenani oli kaksi  litraa Slanka vaniljaa. Tosin yhteen litraan vettä laitan vain pussillisen Slankaa ja siitä tulee mitä parhain matkajuoma. Se pitää jopa kuskin virkeänä ja auttaa siten osaltaan
matkantekoa. Juoma ei tarvitse kylmää säilytystilaa, vaan ihan normaalissa lämmössä se säilyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti