sunnuntai 22. syyskuuta 2013


DIEETTIPÄIVÄ II - 323

Ohi on

Ainakin melkein, siis operaatio pinne, siihen valmistautuminen, itse toimenpide sekä osittain jo toipuminenkin. Eihän muu ole lainkaan hankalaa kuin Marevan-hoitoni alasajo ja sitten operaation jälkeinen takaisin ylös ajaminen. Tässä sitä juuri piikitettiin itseä ja se jatkuu aina siihen saakka kun arvot ovat oikean oloiset.

Kaikki meni aluesairaalassa hienosti. Minua kohdeltiin kuin piispaa pappilassa ja kaikki tapahtui nopeammin kuin olin osannut varautua. Oli kotona jo klo 13. Tosin taksilla, sillä eivät ne laskeneet pois ilman hakijaa, olipa se joku läheinen, kaukainen tai vaikkapa taksikuski. Veljeni mukaan niin se aina kuitenkin on, hän taksikuskina tietää moisen.

Auto-ongelma

Päätin antaa autoni korjattavaksi, koska Savossa puu hyppäsi eteen kun peruutin sitä. Enhän minä muuten olisi kolhaissut sitä. Ja sitten oli se onneton postilaatikko, joka hyökkäsi autoni kimppuun ja rikkoi kuljettajan puoleisen sivupeilin. Miten olenkin aina joko puiden tai postilaatikoiden terrori-iskujen kohteena?

Tästä autottomuudesta johtuu myös menemättömyyteni tulevan viikon vertaistukitapaamiseen Hoikistamoon. Onneksi vielä on Slankaa jäljellä ja se on eräs tuki ja turva tässä piikitysten maailmassa.

Olisi todella ihanaa nähdä teamleaderimme ja hänen toipumisensa. Mutta hän on ihmenainen ja minä tavallinen juntti. Näiden kahden ryhmän ero on tähtitieteellinen. Itse voin vain haaveilla moisesta toipumisesta.

Ihmeiden aika

Ohi se ei toki ole. Näet saamme jatkuvasti lukea toinen toisistaan ihmeellisimmistä tavoista kadottaa läskinsä. Miksi minulle kaikki on vain niin vaikeaa, kun muille se käy vain ihan yhdessä hujauksessa?

Lehdistössä kerrottiin näet israelilaissyntyisen fitnessekspertti Ori Hofmeklerin kehittämä uudesta soturidieettistä. Se perustuu hänen käsityksiinsä siitä, kuinka gladiaattorit söivät.

Tosin historioitsijana saatan todeta, että kaverin tiedot historiasta ovat kovin rajoitetut ja vähäiset. Sillä näet Hofmeklerin mukaan gladiaattorit eivät nauttineet juuri mitään päiväsaikaan, ja herkuttelivat illalla suurella aterialla.


Tämän perusteella Hofmekler kehitti ruokavalion, joka perustuu vuorokauden 24 tuntiin. Soturidieetti tai 20/4 -dieetti perustuu ajatukseen, jonka mukaan ruokaa saa syödä vain hyvin rajoitettuna aikana vuorokaudesta. 20 tuntia päivästä vietetään lähes paastotilassa, ja neljän iltatunnin aikana syödään reilusti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aamun ja päivän aikana nautitaan lähinnä hedelmiä tai kasviksia. Liikuntasuoritusten jälkeen saa syödä jotain palauttavaa, joka sisältää proteiinia sekä vähän hiilihydraatteja. Illalla saa sitten syödä reilusti.

Jos nyt tavallinen ihminen noudattaa moista, niin hän syö saannollisesti ja suhteellisen hitaasti, Neljän tunnin aika ehtii syödä ihan riittäväsi, ja kun aika jakautuu ohjeenkin mukaan päivän eri jaksoille.

Hofmekler uskoo päivän puolittaisen paaston virkistävän sekä parantavan rasvanpolttoa sekä stressinsietokykyä. Illan mässäily taas kiihdyttää proteiinisynteesiä ja lihaskasvua. Hänen mielestään se myös rentouttaa ja auttaa nukkumaan paremmin.

Jos nyt läskinlähdettäjänä otan kantaa, niin tuossa kaikessa ei ole mitään erikoista. Vihanneksia ja hedelmiä voi syödä aina, ja niitä suositellaankin syötäviksi lähes kaikissa dieeteissä. Mutta illan mässäily on hivenen erikoinen, sillä muutaman minuutin aika ehtii saamaan muutaman tuhat kaloria, varsinkin pikaruoka on kuuluisaa juuri valtavasta kalorimäärästään. No, jokainen voi tulla tavallaan hoikaksi, vaan minulle tuollainen tapa ei sovellu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti