sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Alas Marevan!

Jejanes-kirjasto Aix-en-Provence, Ranska
DIEETTIPÄIVÄ II - 216


Etelä-Pohjanmaa

Tuli vietettyä pitkä viikonloppu sukulaisissa. Mutta aika kuitenkin kului joutuisasti ja päivä seeurasi toistaan. Mitään erikoista ei toki tullut tehtyä ja oikeastaan kaikki meni löhöilyn piikkiin. Kyseessä taisi olla sellainen mitääntekemättömyyden pidennetty viikonloppu!

Marevan

Nyt se siis alkoi, leikkausta varten tarvittava Marevan-sillan rakentaminen. Vaikka operaatio on varmasti pienehkö ja suoritetaankin päiväpolilla, niin minun ollessa potilaana se ei suinkaan ole kovin yksinkertaista. Mitä tuo Marevan silta sitten pitää sisällään?

Ensinnäkin lopetin tänään Marevan-lääkitykseni, eli verenei alkaa siis sakeutumaan ja riski mm. aivoninfarktin saamiseksi suurenee. Tämän tähden pitää ensinnäkin mennä huomenna verikokeeseen, jossa muiden mukana mitataan INR-arvoni. Lisäksi huomenna otetaan vanhuksesta sydänfilmi, jossa todetaan voiko tuotakaan pientä operaatiota tehdä. 

Marevan-lääkitykseni on poissa aina siihen saakka, kun leikkauksen jälkitoimenpiteistä jälkihoidosta päätetään. Tosin viikon puolivälin jälkeen saan osittain Marevan-lääkitystäni korvaavaa hoitoa.

Slanka

Mitä tämä merkitsee? Eli en ole oikeastaan kykenevä ajamaan mitään moottoriajoneuvoa, joka saattaa aiheuttaa ongelmia verenkierrolleni. Varsinkin flimmerin tehostunut toiminta saattaa aiheuttaa ongelmia. Näin en pääse edes tapaamaan Hoikistamon teamleaderia Annea, joka on jo toipumassa, siis hienosti ja tehokkaasti, omasta sairaudestaan. Miten häntä ihailenkaan, kun itse kuuluun sarjaan kurjat kulkurit ja luuserit.

Mutta ehkä jo seuraavan viikon nimissä pääsen taas mukaan sähinöihin, sillä on hienoa nähdä ihminen, jolla on tahdonvoimaa ja lujuutta sekä rohkeutta kohdata suuretkin vastoinkäymiset ja selviytyä niistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti