sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kirjat!
585.


Eilinen

Jos tämä kirjoitus päivittyy sunnuntaiksi, niin siitä voi vapaasti syyttää illalla tullutta komisario Morsea. Näet lauantai on se ilta, joka katselen tietokoneelta, netin kautta, YLEn tarjoamaa ohjelmisto enemmän kuin muina päivinä.

Lauantain siis meni kuntoilun puolelle, mutta kyllä se otti oman veronsa. Tuon veron maksan kovin mielelläni kuten maksan YLE-veronkin. Jos itselle saa jostain hyötyä, etuisuutta, hyvää mieltä ja viihdytystä, niin kyllä siitä on valmis maksamaan joko selvää rahaa tai sitten vaivannäköä. Joskus kaikesta tästä pitää maksaa molempia.

Mittauksia

Käytin sisäfillaroinnissa tietenkin taas kahta eri mittauslaitetta eli Suunnon Ambit-rannetietokonetta sekä MemoryBeltiä, Suunnon tallentavaa sykevyötä. Ensimmäinen oli päällä 1:04:22:4 tuntia ja MemoryBelt 1:15:17 tuntia, eli toinen noin 11 minuuttia kauemmin kuin toinen. Kuitenkin Tehokasta fillarointia sain aikaiseksi 30 tehominuuttia. Sen ajan sisällä tietenkin omaksumani tavan, hienosti harjoittelufilosofiani, mukaisesti tein kuusi 30 sekunnin intervalliharjoitusta.

Tilastoista voidaan lukea, että kokonaiskulutukseni (MemoryBeltin mukaan) oli 1181 kilocaloria, eli tuon on minusta huippulukema!  Sykkeen keskiarvoksi tuli 115 per minuutti. Huippusyke oli 159 eli aivan liian rajusti minulle vanhukselle. Heikoimmillaan, siis aivan alussa, syke tykytti tahtiin 65 kertaa minuutissa.

Mielenkiintoista on tietää, että kovaa ajoa oli kaikkiaan 3 minuuttia ja 38 sekuntia, joka on oikeastaan melko lähellä intervalliharjoitus ajan kanssa. Suurin osa oli kuitenkin reipasta sykettä eli 46 minuuttia, muut sitten kohtuullista. Hieno lyhenne PTE tarkoittaa harjoituksen tehovaikutusta. Minulla se oli tällä kertaa melko korkea, ainakin omasta mielestäni, eli 3,6/5, joka ei riitä aivan kehittävään, mutta kuitenkin on hyvin ylläpitävä. Siitä olen tyytyväinen.

Harjoitus oli itselleni todella raskas ja sydänkin löi vielä melkoisen rajusti saunan aikanakin. Mittalaiteen poistamisen aikoihin syke oli vielä 106, joka on minulle erittäin paljon.

Ambit

Ilmeisesti rekisteröintilaitteeni käyttävät laskentaa erilaisia aritmeettisia funktioita, sillä esim. Ambit antoi keskisykkeeksi 121 kertaa minuutissa. Tosin maksimisykkeeksi se antoi 154 eli 5 lyöntiä alemman kuin MemoryBelt. Ja kovaan en Ambitin mukaan ajanut laisinkaan.

Tietenkin kalorien kulutuskin oli pienempi, aikakin oli lyhyempi. Näin saavutin 949 kilokalorin kulutuksen, johon olen siihenkin hyvin tyytyväinen. Tietenkin tuo kaikki kertoo todella huonosta kunnosta, jota nyt on ryhdyttävä kohentamaan, se vain on tehtävä ilman selittelyjä ja kauniita sanoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti