lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesäheinä, omana kuvana, Lumia 920 puhelimella otettuna.
DIEETTIPÄIVÄ II - 254

Päivä meno

Oli se vaan niin perusteellisen raskasta. Siis ennen saunaan suorittamani fillarointi. Oli taas muka vastatuuli niin mennessä kuin tullessakin. Miksi juuri minulle käy aina näin? Lisäksi pitkä tauko liikunnassa on syönyt lahes kaiken voiman jaloistani. Ei vaan onnistuu nykyisin isolla vaihteella polkeminen. Jouduin jopa eräässä vaiheessa lenkkiä jopa taluttamaan Corratecia, eli kun oli kyseessä todella jyrkkä mäki, tai oikeastaan menneen vuoden aikana ajoin jyrkempiäkin ja kohtuullisella vaihteellakin. Mutta vanhuus ei tule yksinään, vaan se tulee kaikkien mahdollisten ongelmien ja vikojen kanssa.

Pistetään nyt jonkinmoista dataa tuosta fillaroinnista, sillä vain näin saan narsismini tyydytettyä. 

Matkaan kului kaikkineen aikaa 1 tunti ja 51 minuutta. Mutta siihen sisältyi noin 4-5 minuuttia matkaan lähdön valmisteluja ja varmaan lähes tuntia jäähdyttelyä, kuntopyörällä ajamista ja tietenkin saunomista. Kun varsinaista matkaa tuli tehtyä vain 13,92 kilomeriä, niin se kertoa, että osa ajasta meni muuhun kuin varsinaiseen ulofillarointiin.

Tietenkin oleellista oli se mitä tuona aikana onnistuin kuluttamaan. Kaloreita tuon lähes parituntisen hetken aikana kului 1212 kilokaloria. Tosin kyllä minä matkaa tehdessäni puuskutinkin. Mutta erään omaan itseeni liittyvän havainnon toki tein. En ole ihan yhtä kyvykäs tasapainon suhteen kuin olen ollut aiemmin. Sekin kyky on ainakin toistaiseksi hivenen heikentynyt. Kuitenkin Suunto Ambit ilmoittaa, että moisen rääkin jälkeen palautumisaika on 34 tuntia. Saan siis ihan luvan jälkeen tekemään moista samaa lähes puolentoista vuorokauden kuluttua.

Ehkäpä tärkeintä on kuitenkin vääjäämättömän hyväksyminen. En minäkään ole mikään täydellisyys ja olen kuitenkin hyvin onnekas. Onhan minulle suotu elämän toinen mahdollisuus ja elämäni on henkisesti hyvin rikasta ja aineellisestikaan en voi asiasta valittaa.

Päivän tulo

Tulopuolelle on luettava eräs epäonnistumiseni ja samalla onnistumiseni. Olen näet lukenut teosta Tulkinnan polkuja, kulttuurihistorian tutkimusmenetelmiä, joka on Turun yliopiston julkaisuja. Kun kirja on Kirjaston omaisuutta, niin olisin halunnut keskeisistä kohdista skannata sivut muistiin. En vaan oikein onnistunut, sillä jostain kumman syystä sivujen ylärivit jäivät epäselviksi. Toisaalta taas onnistuin samassa omassa kirjastossani olevan Kun yhteiskunta muuttui -teoksen eräiden artikkeleiden osalta.

Tämä kaikki vain siksi, että kokemani aivoinfarktit ja TIA-kohtaukset ovat tietenkin heikentäneen äidinkielen taitoani, mutta myös jo ennestään surkeata käsialaani. En tahdo edes itse saada omasta sotkustani selvää. Ehkä ytitän kirjoittaa liian nopeasti, kuin vanhasta muistista ikään. Mutta kun siitä unohtuu kirjaimia ja loputkin ovat epäselviä, niin vaikeaksi käy lukeminen. Kun skannaa kaikki tiedot, niin ne ovat selkeästi luettavissa, se on todella oleellinen osa kaikkea tieteen tekemistä.

Päivä olo

Jos nyt on olotila piiskatun ja rääkätyn oloinen, niin ei se onneksi koko päivän ole ollut samanmoinen. Tosin vasemman käden kaksi ulointa sormea vain temppuilee ja jatkaa toimimattomuuttaan tai oikeastaan vajaatoimisuuttaan. Mutta se se hermopinteestä johtuva ongelma, ei onneksi sydänperäinen.

Juomaa on siis kulunut, ja fillaroidessa varustaudun isolla tuttipullolla, siis sellaisella urheilujuomapullolla, josta on helppo ajaessa juoda. Sama on muuten käytössä myös autoillessani pitkiä matkoja. Tuohon lähes litran vetoiseen pulloon laitan tietenkin Slanka vaniljaa yhden pussillisen. Se on mitä parhain tapa saada voimia ja jaksaa kohden määränpäätä.

Kesätauko ja omat eseteelliset poisjäämiseni ovat muodostuneet melkoisen pitkäksi tauoksi Hoikistamon vertaistukiryhmään päästäkseni. Tosin ei vielä uskaltaisi edes haaveilla tämän kuntoisena, tai kunnottoman, lähteväni Hoikistamoon fillarilla, sillä matkaa tulisi yhteen suuntaan noin 17 kilometriä.

Mutta saa nyt nähdä pääsenkö sellaiseen kuntoon, että auton saa jättää kotiin ja suorittaa matkan fillarillani, eli voin carroteceerata matkan hoikistamoon ja takaisin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti