maanantai 1. heinäkuuta 2013

Fillarointi ja slankaaminen

Pariisin Olympiakisojen juliste .
DIEETTIPÄIVÄ II - 243

Fillari

Tänään se vihdoin onnistui!

Todellinen ja kohtuullinen pyörälenkki. Lonka ja iskiashermo eivät isommin kiukutelleet, joskin jalat yleisesti ottaen olivat maitohapoilla eli lähes loppuun käytetyn tuntuiset kun pääsin kotiin ja suihkuun.

Kiersin ulkofillarillani siis Uhkoilan lenkin. Aikaa siihen meni lähes tarkalleen tunti, eli myös lähtö- ja loppuhössötykset mukaan lukien. Nyt kuitenkin on huomautettavat, että tämä uusi Suunto Movescountin versio on ainakin minun mielestäni parempi kuin se aiempi. Tämä nykyinen antaa merkittävästi enemmän tietoa, jopa suuri osaa menee minulta ohitse hilserajan, mutta onhan se vaan niin upeeta kun saa paljon tietoa, jota ei edes tarvitse.

Jos ja kun Movescountin moven tietoja luetellaan järjestyksessä, niin laji eli pyöräily sekä aika 1:00' 05.3 tulivat jo mainituiksi. Vuorossa on sitten suurin numeroin ylläpidetty vauhtia, joka oli vain ja ainoastaan 11.8 km per tunti. Eli matkaa meni lenkillä 11.83 kilometriä. Keskisyke oli melkoisen korkea eli 122 iskua minuutissa ja vaihteluväli oli 70 ja 156 sykkeen välillä. Lujimmillaan syke oli juuri kun käännyin lenkin loppuvaiheessa kotipihaan. Ei edes Uhkoilan Harjun mäki saanut aikaiseksi  minulla moista jyskytystä kuin kotiportista kääntyminen.

Nyt järjestyksessä ilmoitetaan palautumisaika, eli aika joka menee  tämänhetkisestä harjoituksesta toipumiseen. Minulle move näyttää 23 tunnin palautumista, joten vuorokauden kuluttua saisin moisen harjoituksen uudelleen tehdä. Mielenkiintoinen on myös Harjoitusvaikutus, joka oli 3,3/5 eli ylläpitävää se tarkoittaa. Joskaan tässä nykyisessä kunnossa ei ole oikeastaan mitään ylläpidettävää, vaan kaikessa olisi vain parannettavaa.

Oma mielenkiintoni kohdistuu ennen kaikkea muuta harjoituksen energiankulutukseen. Tuon lenkin kulutus on ollut 811 kilokaloria, eli olen siihen tyytyväinen. Ja jos teen jatkossa edes saman kulutuksen, niin sen vaikutus on melkoinen oman kehoni ulkonäölle ja olemiselle. 

Tämän jälkeen seuraa nousua ja laskua, korkeinta ja matalinta pistettä, lämpötilaa ja kaikkea mahdollista selittävät numerot. Itselleni ne ovat, ainakin tällä hetkellä täysin tarpeettomia, mutta on se hienoa, että niitä on vaan niin lukuisasti, siis noita arvoja.

Graafiset indikaattorit

Nyt seuraa taulukossa graafinen tietojen esittäminen. Ensiksi on tietenkin sykekäyrä.  Sitä seuraavat vauhti ja nopeus, jotka ovat todella erilaiset käyrät, vaikka ei oikein ymmärrä, ainakaan toistaiseksi, niiden eroa. Sitten tulevat korkeus ja lämpötila sekä EPOC, joka kuvaa harjoitusvaikutusta eräänlaisena kokonaisarvona.

Ei tässä vielä kaikki. Sillä nyt seuraa energiankulutuksen käyrä, eli miten paljon eri vaiheessa olen kuluttanut. Tätä seuraa hengitysnopeus ja vertikaalinopeus, jotka ovat tyystin eri asioita. Sitten ilmoitetaan ilmanpaine, VO2-tilasto, sekä R-R- tulos, joka on oikeastaan vastakohta sykekäyrälle.

Lisäksi on oikealle urheilijalle tarkoitettu mahdollisuus mm. vertaille eri kierrosten tuloksia ja vaikutusta omaan minäänsä. No, tuollaista en tarvitse, sillä en aio valmentaa minääni mihinkään kisaan. Tai, oikeastaan koko ajan valmistan kisaa omaa minäänin vastaan ja se onkin hankala voitettava, se oma minä.

Huh, olihan siinä tarinaa. Onneksi tuota kaikkea ei tarvitse ymmärtää, ei tietää, ei omaksua, eikä edes oppia. Kunhan se vaan on, niin ollaan onnellisia.

Slanka

Nyt oikeastaan myös Slanka pääsee todella toimimaan, sillä liikkuminen yhdessä slankaamisen kanssa ovat minulle parasta mitä terveenä voin tehdä. Odotan innolla Hoikistamon kesätauon päättymistä, sillä viimeisimmät kerrat vierailin siellä keppeihin turvautuen. Ja se ei nyt missään vaiheessa ole hauskaa, saati sitten kannustavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti