tiistai 16. heinäkuuta 2013

Se on peruttu!

Topilas, suosikkitaiteilijani maalaus.
DIEETTIPÄIVÄ II - 257

Uudistus

Se tuli heti peruttua, se uudistus. En minä vanhana äijänä enää pysty uudistumaan ja kaikki uusi on vaan niin hankalaa ja vaikeaa oppia. On varminta pysyä entisellään ja kuten eilisessä tutkimukseni disposition otsikossa totesin, niin olen kuin tutkimuskohteeni eli edellä mennen ja jäljestä tullen. Se nyt vaan riippuu niin paljon mielenlaadusta kunakin hetkenä ja itse hetkestäkin.

Tiede

Jotenkin on nyt päällä sellainen vaihde, että pitäisi saada jotain tieteellistä aikaiseksi. Ehkäpä syynä voi olla kotiseutuyhdistyksen elokuinen vuosijuhla, jossa pitäisi esitelmöidä pitäjän vanhoista kylännimistä, eli mistä nimet ovat vanhoina aikoina tulleet. Nyt on siis kysymyksessä aika noin 2000 vuotta sitten, eli noin ajanlaskumme alkuvaiheissa. Olen muuten tilannut Kuopiossa sijaitsevasta varastokirjastosta mm. erään keskeisen ruotsinkielisen artikkelin, jossa mm. alueen vanhaa nimistöä käsitellään. Tuota vuoden 1983 aikakausilehteä ei ole paikallisisa kirjastoissa tai arkistoissa. 

Kun lisäksi pitäisi kirjoittaa artikkeleita, jotka tulevat tutkimusaiheestani, niin ehkä niilläkin on ollut oma osuutensa tuon uudenlaisen halun heräämisessä?

Ehkä syynä voi olla myös setä Washington, sillä hän on palaamassa ulkomaankomennukselta Suomeen takaisin ja lupasin hänen sinne merten taakse lähtiessä, että olen saanut jotain merkittävää aikaiseksi tieteen saralla. No, se on toistaiseksi aikaansaamatta ja tietysti nyt tuli kiire ja tarve todistaa sanomisiani.

Liikkuminen

En uskaltanut tänään lähteä fillaroimaan. Syynä oli yksinkertaisesti aivan liian kova tuuli. Kun siihen vielä lisätään odotettua heikompi tasapainokykyni, joka tuli hyvin esiin lauantain pyöräilyssä, niin lopputulos on itsestään selvä. Kun lauantaina pyöräilin tiellä 130, niin siinä olevissa epätasaisuuksissa havaitsin pieniä ongelmia tasapainokyvyissäni. Ja otan aina minäni rajoitukset ja ongelmat hyvin vakavasti.

Tietysti tänään on liikuttu autolla, koska olimme aamulla isolla kirkolla parturissa, sekä kuljetimme täti Kirjailijaa silmälääkärissä. Hän on kovin heikossa hapessa, eikä olisi moisesta urakasta yksin selvinnyt. Valitettavasti!

Jopa pari kertaa onnistuin myöhästymään soittamisesta paikalliseen terveyskeskukseen, jossa pitäisi valitteleman vasemman käteni kahden uloimman sormen toimintaa. Tietenkin soittoajat ovat tunti heti aamulla ja puoli tuntia heti jälkeen puolenpäivän. Mutta onnistui tunaroimaan molemmat ajat. Tyypillistä minääni.

Tänään en tarvinnut autoiluun tai fillarointiin niin olennaisesti liittyvää tuttipulloani. Mutta muuten kyllä olen kaivannut Hoikistamon vertaistukiryhmää enemmän kuin tarpeeksi ja slankattu tietenkin on. Mitenkäs sitä muuten.

Hyvänä esimerkkinä on tätini mies, joka jäi talvella leskeksi. Nyt hänellä oli todettu Kaliumin puute, ja se tietää aina ongelmia myös sydämessä. Niin hän joutui kolmeksi päiväksi paikallissairaalan tiputukseen. Syynä tietenkin liian yksipuolinen ravinto, joka on koostunut pääsääntöisesti nautiskelujuomista. Ehkäpä kaveri oppi, että elämä on monipuolisuutta.

Itse juuri Slanka avulla saan kaikki päivittäiset hivenaineeni ja vitamiinini. Kuitenkin kuten olen lääkäreitä siteerannut, niin minun tulee nauttia runsaasti nestettä ja vieläpä toivottavasti Lidllin isoa sinipulloista kivennäisvettä, jossa on mineraaleja runsaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti