keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Rypsin kukinta on tänään päättymässä ja vieläpä tehtaan varjossa pilvisenä päivänä.
DIEETTIPÄIVÄ II - 251

Jämsä

Meille ei onneksi käynyt samoin  kuin sanansutkautuksen Jämsän äijälle, joka jäi taivaasta. En tiedä äijän syytä, mutta eilisen päivän aikana ajoimme Jämsään ja takaisin. No, aamulla oli erilaista hulinaa, mutta kaikki järjestyi ja parhain päin.

Perussyy Jämsän-matkaan oli pieni ruostevika autossani, jonka pikkuveljeni taidolla korjasi. Ja se sujuikin näpsään ja nopeaa. Tietenkin ostin tarvittavan maalin Pintäväristä, joka on osoitteessa Vanajantie 9, Hämeenlinna. Asiasta on mainittava, sillä siellä kaupassa palvelu pelasi ja sain vastaukset, siis fiksut vastaukset, tyhmiin kyselyhini ja uteluihini. Lisäksi värin sekoittanut, tuli tarkastamaan värin koodit itse autostani, kaveri ilmoitti, että noin pieneen paikkamaalaukseen ei kannata ostaa sumutinpulloa, joka vaan sotkee ja vaati ympäristön peittämistä. Hän siis myi minulle pienen kynsilakkapullollisen  tarvittavaa metallihohtoväriä. En muuten tiennyt, että autossani on metallinhohtoväri? Homma toimi siis enemmän kuin hienosti ja opin oikeastaan melkoisesti tuonkin kaupanteon aikana.

Homma tuli hoidettua ja maali kuivui nopsaan ja nyt ei edes huomaa, että takalasin alareunan alapuolella olevaa peltiä on korjattu, saati sitten maalattu. Kyllä on hienoa kun on osaavia ja näppäriä velipoika ja yleensä sisaruksia, ja heillä osaavia ja tekeviä aviopuolisoita.

Suoritus

En vaan pelkästään matkustanut Jämsään ja takaisin, vaan halusin tutkia oman minäni toimintaa. On siis ollut pieniä ongelmia terveyden kanssa ja siksi olen itsestäni huolestunut. Vasemman käteni pikkusormi ja nimetön ovat olleen jo jonkin aikaa puutuneet ja melko huonosti toimivat. Tiedustin asiaa veljeni lääkärivaimolta ja hän epäili, että hermo on jäänyt pienteeseen, jossain käsivarren ja olkapään alueella. Siis oikeastaan hyvä, sillä pelkäsi paljon pahempaa ja asian liittyvät sydämen toimintoihin tai niiden puutteeseen.

Kytkin siis itseeni Suunnon Memorybeltin, halusin nähdä paluun jälkeen mitä se minusta kertoi.

Matka kesi kaikkiaan 8 tuntia, 8 minuuttia ja 19 sekuntia. Siis tarkkaa on tieto! Kaloreita tuona aikana kului 2103 kilokaloria. Sain tulokseksi, että sydämeni sykki kovimmillaan ihan alkumatkassa ja löi silloin 105 kertaa minuutissa. Alimmillaan sen lyönti oli 45 kertaa minuutissa, eli kohtuullisen kuitenkin. Keskiarvo sykkeellä oli 62 sykettä per minuutti.

Suurin osa matkasta eli 7h 57 meni kevyellä rasituksella ja vain roheet 8 minuuttia oli kohtuullista rasitusta. Näin myös kuntovaikutus oli kovin alhainen eli 1,6/5 eli ei oikeastaan yhtään mitään, ei edes ylläpitävä.

Matkajuoma

Tuttuun tapaani tein kaksi melkein litran mittaista tuttipulloa matkajuomiseksi. Kummassakin oli pussillinen hyvin sekoitettua Slanka vanilja-juomaa, sitä parasta mahdollista matkajuomaa. Sitä nautin odotellessani Hoikistamon vertaistukitapaamista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti