lauantai 6. heinäkuuta 2013

Taas fillaroidaan...

Taidetta Chigacossa by seta Washington.

DIEETTIPÄIVÄ II - 247


Fillarointi

Eilen en kyennyt, en jaksanut tai sitten vaan olin yleisen laiskuuden vallassa. En siis pystynyt fillaroinaan, sillä koko päivän olin melko huonossa hapessa. Nyt epäilen itse stressiä, vaikka ei se siltä eilispäivänä tuntunut. Kuitenkin on olemassa indikaattori, jonka vasta nyt huomasin. Yleensä stressi vaikuttaa minuun, siten, että ryhdyn tekemään tiedettä, jostain oudosta syystä. Ja niin tapahtui eilen, oikeastaan jo toissapäivänä kun ryhdyin laatimaan pitäjänjuhlaan lupaamaani esitelmää. Eilen sitten ryhdyin lukemaan ja pohdiskelemaan tieteellisen teoksen rakennetta ja jotenkin sain varmuuden siitä miten se tulee strukturoida. Mutta siitä kerrotaan toisessa yhteydessä enemmän.

Tänäpänä aamutuimaan kuitenkin hyppäsin ulkofillarin, siis uskollisen Corratecin satulaan ja suuntasin aamufillarointiin. Ja nyt Oscari ylpeänä esittää, ja samalla toivoo setä Washingtonin tekemään itselleen seuraa, tuloksensa aamufillaroinnista.

Aikaa tärveltyi valmisteluineen ja jälkisuihkuineen kokonaista 1 tuntia ja 26 minuuttia sekä sekunteja ja niiden kymmenesosia päälle. Nykyisen kunnonjäljittämisen aikana se oli siis toistaiseksi parasta. Ja kaloreitakin kului todella mahtavasti, sillä Suunnon Ambit keräsi niitä tuossa ajassa 1036 kilokaloria ja mielestäni se vaan on paljon. Matkaa merkittiin tehdyksi 15,26 kilometriä, ei hirveästi, mutta vanhalle kadonnutta kuntoaa etsivälle se on hyvä saavutus.

Mitä muuta kertoo hieno mittarini, johon muuten tuli edellisellä kerralla automaattisesti ohjelmiston päivitys, joka toi joitain lisäominaisuuksia. En tosin tiedä mitä, mutta hienoja ne tietty ovat.

Syke on tietenkin  tärkeä, sillä sehän lienee koko mittarin toiminnan perusta. Keskisyke oli siis 117 iskua minuutissa, joka on minulle korkea lukema. Kovimmillaan mittarini rekisteröi 157 lyöntiä minuutissa ja alimmillaan 77 lyöntiä. Korkea on kovin tiheys, mutta minimikin on minulle todella korkea, sillä yleensä leposykkeeni on alle 40. Mutta tämä on sitten sidoksissa tietenkin kokonaisharjoitusvaikutukseen, joka oli 2.9 kautta 5, eli ylläpitävää se näytti. Edelleenkin ihmettelen, että miten huonoa kuntoa voi ylläpitää? Mutta niin vaan tuo järjestelmä minua viisaampana sanoo.

Muista lukemista voisin runoilla vaikka mitä, sillä lämpötilat kuin erilaisen pedaalinen pyörityksekin rekisteröidään.

Juhlinta

Tänään juhlimme pienellä porukalla veljentyttäreni valmistumista. Hän juuri on se suvun leipurimestari, joka loihtii käden käänteessä mahdollisimman maistuvat ja hienot herkut. Niin oli tietty tänäänkin. Pitää vaan todeta, että Quiche Lorraine oli todella maittavaa, ja siitä kyllä nautin. Tuorejuustokakku mansikoilla oli myös hieno saavutus ja sitäkin uskalsin nauttia. Toisaalta ehtoinen emäntämme oli leiponut sellaista vähäkalorisempaa, joka oli kaikille ja eritoten minulle tarkoitettua.

Slankkaaminen

Mutta tietenkin aamufillaroinnissa oli omat juomaeväät mukana. Jotenkin vain tuli tehtyä juomapullollinen Slanka vaniljaa matkaan mukaan. Kun sen laimentaa riittävästä, niin se tulee fillariin tarkoitetusta tuttipullostakin lävitse. Muuten niin teen itselleni automatkoillekin juotavaa ja nautin samoista pulloista kuin fillaroidessakin.

Kaiken tämän stressaavan ajan syynä on varmasti oma toimettomuus, ja eritoten se, että en ole päässyt osallistumaan Hoikistamon vertaistukiryhmän tapaamisiin. Niistä vaan on nyt kesätauko - valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti