torstai 18. heinäkuuta 2013

Numa Pompilius,taustalla Suomen Rooman instituutin rakennus Villa Lante. 
DIEETTIPÄIVÄ II - 259

Eilinen

Kävin eilen taas verikokeessa, aina se kahden viikon välein on vuorossa. Kyseessä oli tietenkin Marevan-lääkitykseen liittyvä INR-koe. Oli melkein ihanteellinen, eli  3,08 ja ääriarvot minulle määritelty välillä 2,5 - 3,5. Muuten uskomattoman hyvin tuo arvo on pysytellyt melkein noissa samoissa lukemissa. Tietenkin pientä variointia on ollut, mutta ei mitään hätyyttävää. Tuossa lukemassa ilmeisesti TIA-kohtauksen vaara on melko vähäinen, vaan ei tietenkään olematon.

Melkein koko päivän vietin siistissä sisätyössä eli yritin löytää aineisto tieteellistä työskentelyä varten. Inneksi on netti ja sillä on hienoja mahdollisuuksia. 1800-luvun kaikki sanoma- ja aikakausilehdet löytyvät digitaalisessa muodossa Kansalliskirjaston sivuilta. Niitä on jopa helppo tulostaa aina määrätyistä kohdista. Lisäksi on moninaiset hakutoiminnot mahdollisten artikkelien löytämiseksi. Siis tuollaista harrastin eilisen päivän aikana, Ja tuloksiakin tuli, joskaan en yhtään uuttaa kohdehenkilöni kirjoittamaa artikkelia ei löytynyt. Muuta tietoa hänestä, hänen verkoittumisestaan ja tekemisistään toki löysin.

Tätä päivää

Kun ei tee mitään niin vaivat vain lisääntyvät. Tämä on ollut juuri sellainen päivä. Titenkin nuo kaksi vasemman käden ulointa sormea ovat melko työkyvyttömiä. Varsinkin tietokoneen näppäimistän käyttö tuottaa ongelmia, sillä kaikkein useimmin ilmenevät kirjaimet ovat juuri niiden sormien käyttämiä.

Uutena vaivana on tullut oikean jalkapohjan kipeytyminen. Ehkäpä syynä on kihti, sillä tukisukat varmaan omalta osaltaan lisäävät vammaisuutta, vaikka niiden tehtävän hyvin ymmärränkin kuntoa ylläpitäviksi. Mutta yleensähän on kaikesta maksettava, sellaista elämä on.

Päivä on ollut kovin sateinen ja se on ollut hyvä tekosyy olla lähtemättä fillaroimaan. Tekosyitä on aina helppo keksiä ja niiden löytämiseen ei suuria tarvita.

Muuten päivä on ollut hyvin tasainen ja mitään aikaansaamaton. Harmaa on taivat, niin miksi sitten ei ihmisen olokin.

Huomenna menen fysioterapeutille paikalliseen terveyskeskukseen. Siellä katsotaan onko mitään tehtävissä noille kahdelle sormelleni ja jos on, niin mitä se on. Ehkä tarvitaan leikkaushoitoa hermopinteen poistamiseksi, mutta toivottavasti ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti