perjantai 12. huhtikuuta 2013

 
DIEETTIPÄIVÄ II -163

Aamu...

Meni edellinen yö vähän valvomisen puolelle. Mutta tuli myös äkillinen herätys kun ovikellot soivat. Meillä on kaksi ovikelloa, jotta hivenen huonokuuloisuutta poteva Pomo varmasti kuulisi oven takana olijan ja sisälle haluavan aikeet. Soittaja siis herätti minut uuteen aamuun, joskaan ei varhaisaamuun.

Soittaja oli nuorimman tätini mies, joka toi heidän naapurinsa Hoikistamosta kuskaaman laatikollisen Slanka-tuotetta. Siinä sitä siis oli! Slankan puuroa kaikille meille puuroa innokkaasti odottaneille ja myös minulle siitä jo ennakkoon suurta melua pitäneelle.

Koska oli vielä toki aamuhetki niin siitä vaan valmistamaan puuroa, sitä nyt oli käytössäni. Desilitra kuumaa vettä, siihen sekotetiin pussillinen puuroainetta ja sitten luhueksi toviksi mikroon. Valmista tuli ja todella helposti.

Miltä se maistui?

Helppo oli puuro valmistaa, mutta miltä se sitten oikein maistui? Ensiksi tietenkin pitää muistaa, etät puuro on gluteeniton ja laktoositon, ei siis mikään hyla-tuote, joka on vain eräänlainen väliaste laktoosittomaan. Puuron maku oli melkoisen mieto, ehkäpä juuri em. syiden tähden. Mutta se on varmasti kaikkien helposti lähestyttävä maku, Siinä maistui miedosti omena ja kaneli, jotka voivat olla hyvinkin voimakkaita makuja, vaan ei onneksi tässä tapauksessa.

Kokonaisarvosanana voin sanoa, että suosittelen kaikille slankaajille ja muillekin läskeistään eroon haluaville.

Oma minäni

Olen ehkä tajunnut yhden syyn päänsärkyyni. Se on varmasti mahdollisimman yksinkertainen selitys ja syys, mistä päänsärky oikeastaan voi johtua. Tein toteamuksen eilen illalla aivan sattumalta kun siivoilin tai ainakin järjestelin laatikoitani. Huomasi vanhat silmälasini, siis ne, jotka ovat edellisen kierroksen linssein varustettu. Ei kun siitä vaan kokeilemaan.

Uskomatonta mutta totta, näin niillä paremmin kuin ns. käyttölaseillani. Olenhan ylpeillyt tosiasialla, että silmieni näkökyky on hivenen parantunut ja nämä viimeisimmän kierroksen lasit ovat heikommat teholtaan kuin aiemmat. Mitä siis on oikeastaan tapahtunut, sillä lähes välittömästi päänsärkyni katosi, tai ainakin se vaimeni täysin siedettävälle tasolle.

Sairastamani flunssa ja sen jälkeisen keuhkojen ja putkien ongelmatko aiheuttivat äkillisen näköni huonontumisen? Voiko tuo prosessi olla edes mahdollinen? Vain onko kyseessä puhdäs mielikuvitukseni tuote? Asiasta pitää konsultoida asiantuntijoita, sillä en ole ihan heti valmis uskomaan moiseen päätelmääni.

Muutakin on

Löysin vanhoja papereitani, joka liittyvät kuntoutukseen Kiipulassa sydänleikkausvuoden (2006) keväällä sekä tarkastuskäyntiin puolen vuoden kuluttua syksyllä.  Samoin tuli esiin vuoden 2007 syksyllä tehtyjen verikokeiden tuloksia.

Lupaan verrata sekä Kiipulan että verikokeiden tuloksia nykyisiin arvoihini. Mutta se on toisen blogikirjoituksen paikka, sillä nyt ei ole käsillä nykyhetken vertailuaineisto. Mutta voin nopeasti voin sanoa, että läskien lähdettäminen on kannattanut todella monella tavalla.

Eli muutos kannattaa ja toisaalta muutos on välttämätön, ainakin minulle itselleni!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti