lauantai 6. huhtikuuta 2013

Slanka puuro, kuntofillari ja elo yleensä

DIEETTIPÄIVÄ II - 161
Lukemisen nautintoa.

Toimiiko?

Odotan tulevaa Hoikistamon vertaistukiryhmän tapaamista suurella innolla ja jopa jännityksellä. Onko vielä puuroa jäljellä, vaiko oletteko te ehtineet jo kaiken ostaa tuolta Slankan nettikaupasta? Jos joku on jo onnistunut maistamaan, niin painatte tuolla blogikirjoituksen alareunassa olevaa  ei kommentteja / kommentteja -näppäintä ja aloitatte kirjoittamisen. Toimitte vain ohjeitten mukaa, kirjoittaa voi joko google- ym. tunnuksin tai sitten ihan anonyyminä. Arvaatte vaan onko mielenkiintoista saada ensimmäiset kommentit. Siis ennen kuin ehdin itse testaamaan.

Mitä tuo Slanka puuro sitten pitää sisällään. Netti tietää kertoa, että siinä on maitojauhetta, herneproteiinia, fruktoosia, gluteenittomia kaurahiutaleita, mineraaleja ja vitamiineja. Mukaan on toki mahdutettu myös kaurakuitua, kasviöljyä (rapsiöljy), maissitärkkelystä, omenapaloja (2,5%), omena jauhetta (1,4%) (omena, maissitärkkelystä, sokeria), aromia, kanelia (0,15%). Mielenkiintoinen sekoitus, joka on varmaan meille suomalaisille todella tärkeä. Mikäli olen oikein osannut lukea usean tukiryhmäläisen ajatuksia, niin puuro on todella kaivattu tuote.

Ja miten tuotetta käytetään, eli puuro valmistetaan?  Jälleen tukeudun nettitietoihin ja sen pohjaöta saatan kertoa seuraavaa. Pussin sisältö eli 47 grammaa jauheta sekoitetaan desilitraan lämmintä vettä. Tämän sekoittamisen jälkeen annosta lämmitetään vielä noin minuutin ajan mikroaaltouunissa. Puuron voi antaa jäähtyä ennen sen nauttimista. Mieleeni nousee heti puuron erilaiset lisukkeet. Marjat kuten mustikka ja puolukka sekä erilaiset hedelmävalmisteet ovat varmasti mitä parhain lisä puuron kanssa. Olen ajatellut itse lisätä siihen sokerittomasti säilöttyä omenasosetta.

En taida maltaa odottaa edes tulevaan viikkoon saakka!

Sisäfillarointi.

Tänään saatoin jälleen fillaroida. Ihan mukavalta se toki tuntui. Pitää antaa toki tunnustusta terveysasemamme hoitajille ja lääkäreille. He ovat perusteellisen oikeassa, että minun pitää seurata keuhkojeni toimintaa. onhan minulla iät kaiken ollut sekä alleginen että rastituksesta johtuva astma. Se taidettiin todeta jo alle 10 vuotiaana kun oli hoidettavana Allergiasairaalassa Helsingissä. Sitä mihin ylilääkäri Zaida Erickson-Lihr jäi, jatkoi professori Jorma Pätiälä hoitoani. Hänen neuvoillaan ollaan sitkuteltu todella pitkään.

Meni fillaroinnissa kohtuullinen tovi eli 40 minuuttia, tosin mittariin kertyi ajaksi 58 minuuttia, sillä alkua ja lopetus ovat aina mukana kun aikaa otetaan. Tänään sykevyönäni oli uudempi MemoryBelt, vaan se ei toiminut riittävän luotettavasti. Välillä katosi signaali ja mittäri näytti pelkkää viivaa. Eli se ei aivan tärmällisesti pystynyt seuraamaan harjoitustani.

Tosin tuossa tohinassa paloi kaloteitakin. Kaikkiaan kulutukseni oli 604 kilokaloria. Tosin uuden kuntopyöräni kalorinkulutusta seuraava mittari  näytti reilusti eli 124 kilokaloria, enemmän. Kuitenkin huippuharjoitusvastus oli ihan tyydyttävä, jouduinhan turvautumaan lääkitykseen ja kuitenkin puhunaa ja ähinää oli enemmän kuin pienessä kuntosalissa yleensä. Siis tuo huippuharjoitusvaikutus oli 2,3/5 eli ylläpitävää se sanoilla selittämänän on.

Mielenkiintoista on tietenkin seurata muiden moveja eli suorituksia ja siten verrata itseään muihin. Tätä tarkoitusta varten Movescount'issä on erilaisia ruhmia ja itse olen esim. Kuntokuuri -ryhmän jäsen. Voin katsoa oman sijoitukseni kuluvan kuukauden suorituksista. Nyt olen sijalla 8. eli saaliini on 2 tuntia ja 1 minuutti. Parhaan on tällä hetkellä ryhmän perustaja "kuntokuuri", jolla on saalistettuna 14 tuntia ja 7 minuuttia. Tosin yleensä kisän voittaa "jompatajoopata-niminen kaveri, jonka suoritukset ovat minuun nähden aivan tähtitieteellisiä. En kuitenkaan lähde kilpailemaan kenenkään toisen kanssa, minussa itsessäni on voitettavaa ihan tarpeeksi. Kilpailen siiss vain itseni kanssa ja terveyteni sallimissa rajoissa..

Oikea pyöräily

Kohta tulee kesä ja kärpäset. Saan ottaa alleni Corratec fillarini ja kiittää sillä pitin maita ja mantuja. Nyt saan ihan suoraan karttapiirroksen Movescountiin ja siten saan ihailla egokeskeisesti tekemisisäni. Mutta liää egoilua on siis luvassa ja ego sen kuin kasvaa ja laajenii. Pyöräily kun on vielä ecologistakin tekemistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti