torstai 4. huhtikuuta 2013

Uskallusta, keskittymistä ja slankaamista

Julian (Shakespearen fiktiivinen henkilö)
parveke Veronassa.
DIEETTIPÄIVÄ II - 160


Uskallus puuttui

Tänään en uskaltanut vielä lähteä uusimaan eilistä "urotekoani" eli kotifillarointia. Pitää olla ainakin päivän tauko välissä. Toivottavasti huomenna saan uusittua eilistä tehokkaampana kotifillaroinnin tai jonkun muun liikunnallisen aktiviteetin. 

Tosin kun Suunto antoi palautumisajaksi vain 8 tuntia, niin se tietenkin tuntuu vähäiseltä määrältä, joka olisi sallinut uuden kuntopläjäyksen jo tänään ja vieläpä aamulla. Mutta kun kuuntelee itseään ja yrittää pitää itsensä terveenä, niin väistämättä tulee johtopäätökseen, jonka olen tehnyt.

Päivän tärkein

Oli mielenkiintoista todistaa veljentyttären kolmasluokkalaisen nuorenmiehen läksyjen tekemistä. Olin siis käymässä heillä ja samalla annoin juuri huollosta tulleen Lumiani tuolle nuorelle kaverille. Syynä oli hänen täysin omaehtoinen ja itsenäinen kielivalintansa. Koulu oli näet tarjonnut kolmasluokkalaisille, jotka aloittivat viime syksynä englannin opiskelun, mahdollisuutta valita toinen pitä kieli, siis ns. A2-kieli. 

Tarjolla olivat ranska, saksa ja venäjä. Perheemme jalkapalloilija valitsi venäjän ja hän siis aloittaa venäjän opiskelun tulevana syksynä. Se on todella hienoa asia, jonka vain riittävät oppilasresurssit omaa koulu voi tarjota. Juuri tämän tähden olen kohtuullisen suurten koulutusyksiköiden kannattaja.

Mutta tuo valinta on jo tehty ja tänään sain seurata kielten kotiläksyn tekemistä.  Kun poika tuli koulusta, niin hän otti välittömästi oppikirjan ja tehtävävihot repustaan keittiön pöydällä ja siinä useiden aikuisten kälkättäessä hän ryhtyi tekemään  tehtäviään. Kaikki sujui hienosti ja todellisella tyylillä. Eräskin meistä aikuisista yritti tavallaan sekoittaa kaveri kun totesi, että nyt hänkin oppi jotain uutta (se ei ollut Osacari, vaan isänsä veli).

Parasta oli tuossa tekemisessä se, että tekijä sulki kaiken hälinän ja meuhkan oman minänsä ulkopuolelle. Hän pystyi todella vain keskittymään siihen mitä teki. Se oli todella hieno suoritus ja täysien pisteiden arvoinen teko. Meni tuonkin tähden Lumia oikeaan osoitteeseen. Ehkä myös tuo loistava keskittymiskyky auttaa häntä pelaamaan jalkapalloa, jossa hän on melkoisen hyvä, kuten olen kuullut mainittava?

Huijaaminen

Tänään on lehdistössä puhuttu Kuluttajaviraston varoituksesta, joka käsittelee laihdutustuotteita. Kyseessä ovat eritoten Internetissa sosiaalisessa mediassa mainostetut laihdutusvalmisteet, joka vievät vain rahat käyttäjiltään, vaan eivät vie mukanaan kiloja. Esimerkiksi lehdistössä kirjoitetaan näin:


Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Kuluttajaliitto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Euroopan kuluttajakeskus kehottavat suhtautumaan laihdutusvalmisteisiin kriittisesti. Jos tuotteen lupaukset kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, niitä ei kannata uskoa.
Laihdutusvalmisteiden tilaamiseen liittyy myös muunlaisia riskejä. Tyypillistä on, että kuluttaja luulee tilaavansa ilmaisen näytteen tai osallistuvansa arvontaan, mutta alkaakin saada säännöllisesti maksullisia tuotepaketteja.
"Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen" -lupaukset eivät myöskään ole toteutuneet. Lisäksi yrityksiin on ylipäänsä vaikea tai mahdotonta saada yhteyttä, Kilpailu- ja kuluttajavirasto varoittaa.
Tuotteista on myös veloitettu luottokortilta suurempia summia kuin mitä mainoksessa on ilmoitettu.
Suuri osa laihdutusvalmisteiden taustalla olevista yrityksistä toimii ulkomailta pelkällä postilokero-osoitteella, joten viranomaisilla on hyvin rajalliset mahdollisuudet puuttua niiden toimintaan.


Ja miten sitten voi tunnistaa huijaustuotteen, siitä kirjoitetaan näin:


Painon väitetään laskevan, vaikka söisi ja liikkuisi kuin ennenkin.
Yritys ei ilmoita yhteystietojaan.
Sopimusehdot ovat epäselvät tai niitä ei löydy ollenkaan.
Mainoksessa viitataan yksittäisen lääkärin, kuluttajan, julkisuuden henkilön tai viranomaisen suosituksiin tai hyväksyntään.

Slankaaminen

Itse olen pitäytynyt yhdessä, tai oikeastaan kahdentuneessa laihdutusmenetelmässä. Toki nekin ovat tuotteita. Ensimmäinen osa tuosta kokonaisuudesta on Hoikistamon vertaistukiryhmä, joka on se kaikkein oleellisin ja tärkein laihduttamisen välinen, siis ainakin Oscarin tapaiselle laiskalle velmuilijalle. Toinen on tietenkin  Slanka-tuotteet, jotka ovat tieteellisesti kelposuutensa todistaneet tukoksellisen laihduttamisen ja painonhallinnan välineinä.

Slanka on ns. VLCD-tuote eli tuo lyhenne tarkoitta erittäin niukkakalorista dieettiä. Tällaisen dieettin on tieteellisesti todistettu antavan hyviä tuloksia ja varsinkin kun siihen yhdistetään vertaistukiryhmässä toiminen. Tietenkin useat onnistuvat ihan itsenäisesti, vaan ei Oscari sitä osaa!

Mutta ei tässä hätiä mitiä, olenhan jo lähes kuntoutunut ja siis pääsen osaksi oikeata elämää ja samalla jatkamaan vierailujani Hoikistamon vertaistukiryhmässä, tulevalla viikolla siis taas tavataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti