perjantai 23. elokuuta 2013

Pielavesi

DIEETTIPÄIVÄ II - 294

Edellispäivät

ovat olleet siis eräänlaista matalalentoa tilanteesta toiseen ja samalla paikatkin ovat vaihtuneet. Näin siis alkuviikko meni tapaamisessa, johon osallistuvat Pielavedellä kummityttöni, hänen sisarensa sekä isänsä eli setä Brysseli. Mukaan mahtuivat tapahtumiin setä Brysselin veli sekä vanhemmat. Tuo parin päivän tapaaminen oli riemuistaa ja miellyttävää. Toin setä Brysselin ja tyttärensä Helsinkiin, jossa he viettivät parisen päivää enne kotiinlähtöä. Tavoitteena oli tietenkin riemukas päivä Linnanmäellä.

Ei tuokaan matka sujunut töppäilyittä, sillä joten se taas vain tapahtui. Olin näet kuvaamassa virailutaloni lähellä Kirkkosaaressa sijaitsevaa Pielaveden vanhaa kellotapulia. Kirkko on jo paikalta muutettu varsinaiseen kylää. Mutta jostain kumman syystä kun peruutin autoani, niin melkoisen kokoinen pihlaja hyppäsi perän eteen. Enkä havainnut sitä ennen kuin se kolahti autoni peppuun. Peräovi ei sen jälkeen enää auennut, vaan vaati eilen veljenpojan, sen käsistään kätevän, toimenpiteitä. Ja nyt se toimii kuin ennen minun tavanomaista tohelointiani.

Keskiviikko oli sinänsä melkoisen rauhallinen päivä ja saatoin hoidella tavanomaisia tekemisiäni. Tietenkin harrastin lukemista ja eräs pieni ja kooltaan vaatimaton teos oli Jukka Niemisen kirjoittama Tavastia, Muinais-Hämeen kuningaskunta. En oikein saanut otetta kirjasta, sillä se kosketteli aivan vain pinnallisesti Hämettä ja olen voimakkaasti erimielinen kirjoittajan kanssa hänen näkemyksistään. Mutta jossain vaiheessa kirjoitan siitä enemmän.

Tänään

Päivä alkoi aamulla vierailulla paikallisella terveysasemalla ja sen hoitajan luona. Pomo sai B12-vitamiinipiikkinsä, siis oli kulunut jo kolme kuuakutta edellisestä kerrasta. Itse saatoin kertoa terveydenhoitajalle, että eilen sain keskus-sairaalastamme kutsun. On siis kyseessä operaatioon johtava tutkimus noiden kahden vasemman käden ulkoisimman sormen toiminnasta. Nehän eivät suostu lähes mitenkään yhteistyöhän muiden kanssa ja neurologi jo totesi, että kyseessä on äkillinen hermoratavaurio.

Menneen viikon tiistaina paikallinen lääkäri soitti ja kertoi asiasta ja kertoi tekevänsä lähetteen ko. toimenpiteisiin keskussairaalaan. Ja viikossa tuli tieto jatkosta. Minusta kyseessä on ollut a) loistavasti ja hyvin kirjoitettu lähete, joka ei aiheuttanut monimutkaisia selvittelyitä ja b) keskussairaala on toiminut todella nopeasti ja tehokkaasti. Olen todella tyytyväinen meidän julkiseen terveydenhuoltoomme, jota usein moititaan. Tietenkin virheitä tapahtuu, minullekin jopa autolla ajaessani, mutta niihin pitää suhtautua ymmärtämykselle. Virhe voi olla myös hidas toiminta tai muut vitkuttelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti