perjantai 9. elokuuta 2013

Täti Terveydenhoitajalla

Vilho Lampi: Auringon säteet.
DIEETTIPÄIVÄ II - 280


Terkkariasiaa

Kävin siis aamupäivällä tapaamassa maailman parasta terveydenhoitajaa täällä omassa terveyskeskuksessamme. Hänen tapaamisensa on aina päivä parasta tapahtumaan. Ihmettelen, että kuinka hän jaksaakin olla aina niin iloinen ja positiivinen. Itsekin saa hänestä potkua arkiseen ja ankeaan vaeltamiseen.

Kun lisäksi hänelle oli ihan testattua hyvin positiivista tietoa, niin se lisäsi tietenkin hyvää mieltäni ja sai mielialan kohoamaan. Otettiin näet viikko sitten myös kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaan liittyvät verkikoeet. Mutta niissä ei ollut mitään huomautettavaa, eli oikeastaan olivat huippuhyvät. Niinhän hän totesi myös viikko sitten PSA-testistani, joka tehtii menneen kevään viimeisillä lumilla. Silloin arvo oli 0,5 ja ikäiselläni äijänkäppyrällä se voisi olla jopa 4 ilman ongelmia.

Pitäjänjuhla

Olen saanut valmiiksi tulevana sunnuntaina pitäjänjuhlassa pitämäni esitelmän, joka käsittelee pitäjämme paikannimiä, eli mistä ne ovat tulleet. Osittain puhun suulla suuremmalla ja isompien tietoja levittelen, mutta on siinä jotain omaakin tutkimusta. 

Kyseessä on siis todella syvälle menneisyyteen porautuvasta problematiikasta ja mikä sen parempi minulle. Nautin vaan niin avoimesti tuollaisista haasteista. Tosin nuo sormet eivät tahdo aina todella ajatusteni juoksua, siksi niille nyt pitäisi tehdä jotain. Kunhan vaan saadaan sormet yhteistyökykyisiksi, niin entistä suuremmalla innolla jatkan tieteellistä työskentelyä.

Ristiäiset

Pomon 85-vuotispäivänä synnytti veljeni tytär pienen tyttölapsen. Se oli Pomon tärkein ja paras syntymäpäivälahja. Eivät hänelle tavarat ole tärkeistä, mutta lapset ovat edelleenkin hänelle se minkä puolesta hän toimii ja taistelee, jos tarvis.

Ristiäiset eli kastetilaisuus on lauantaina. Nimi lapselle on annettu, sillä hänelle piti hankkia passi, ja siksi nimi piti rekisteröidä. Mutta me emme sitä vielä tiedä, vaikka joitain aavistuksia on olemassa. Jännitys säilyy loppuun asti eli kunnes Yrjö Niemi sanoo sanansa ja ottaa pienen palleron seurakunnan yhteyteen. Siitähän koko asiassa oikeastaan on kyse.

Slaka

Olen erinomaisen vähän käsitellyt elämäni keskeistä aihetta eli painonhallintaan, johon minulla liittyvät olennaisina osina Hoikistamon vertaistukiryhmä ja slankaamine  Slanka-dieettiravinnolla. Nyt siis pitää piristyä ja ottaa asioista vaari.

Itse on käytä, en edes halua käyttää Facebookia, mutta Slankan facebook-osoite on kuitenkin olemassa ja se on: https://www.facebook.com/pages/Annen-Putiikki-ja-Slanka-Hoikistamo/170409632997917 eli sinne vain kaikki halukkaat faissarit seikkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti