keskiviikko 14. elokuuta 2013

Astma ja Slanka

Seminaarin koulu remontin aikana.
DIEETTIPÄIVÄ II - 285


Mennyt mielessä

Osallistuin menneen lauantain pikkusateille viimeisimmän perheemme tulokkaan seurakunnan jäseneksi ottamisen rituaaleihin, joiden vastaavana oli entinen kollegani Ison Kirkon vierellä sijaitsevasta koulusta. Mielenkiintoinen tapaaminen, ja hän oli kuin ennen. Ehti näet käymään Siperiankin muutamaan kertaan. Kaikki siis perustoimituksen aikana.

Sunnuntaina olin tietty esitelmöimässä ja kerroin edellisen postauksen asiaa melkoiselle kuulijakunnalle. Vieläpä useat tulivat juttelemaan väliajalla ja kysymyksiäkin riitti vastattavaksi. Varmaan porukassa oli useita historian harrastajia, joille tuo oman pitäjän paikannimistön ajoitus on aina mielenkiintoinen ja merkityksellinen asia.

Maanantaina alkoivat pääsääntöisesti koulut ja tiistaina oli kaikkein tärkeintä, mitä koulumaailmassa voi tapahtua. Silloin oli näet veljeni tyttärenpojan ensimmäinen vapaaehtoisen venäjän kielen oppitunti. Riensin iltapäivällä nuorta miesta tapaamaan ja kuulemaan uutisia tuosta opetustapahtumasta. 

Kyseessä on toinen viera kieli, sillä kolmannella luokalla aloitettiin englanti ja nyt sitten oli mahdollisuus, neljännen luokan alkaessa, ottaa joko ranska, saksa tai venäjä. Nuorimies oli itse ja kenenkään asiaan vaikuttamatta päätynyt venäjään. Hieno valinta, joskin minkä tahansa kielen valinta olisi ollut hieno teko.

Kaikki on tietenkin koulun rehtorin ja hänen henkilökuntansa ansioita. Tuo rehtori on todella ajatellut oppilaidensa tulevaisuutta ja vaivojaan säästämättä tehnyt mahdolliseksi tuon kielivalinnan. Tiedän, että lukujärjestyksen teossa se aiheuttaa monia vaikeuksia ja muutenkin erilaisia järjestelyjä luokkatiloissa jne. mutta hienosti hän on pystynyt järjestämään noille kolea eri kieltä vapaaehtoisesti opiskeleville mahdollisuuden. Kaikista kolmesta kielestä siis synty ryhmät. Se on hieno saavutus pikkuisen kaupungin yhdeltä koululta!

Olen edelleenkin ja vakaasti sitä mieltä, että iso koulu antaa oppilaille mahdollisuudet erilaisuuteen ja kun siihen vielä kannustetaan, niin koulu on todellinen helmi, eli täysi kymppi!

Terveys

Kuten oli arvattavissakin - itse asiassa toivoin itsekin sitä - lääkäri antoi lähetteen keskussairaalaan, jossa hermoratani korjataan, jos ei nyt ihan entiselleen, niin ainakin paremmaksi ja toimivammaksi.

Mitä tulee?

Tai oikeastaan voisin sanoa, että mikä tai kuka tulee? Huomenna tulle setä Brysseli pikaiselle visiitille, Vie näet laina-autoaan lentokentälle palautukseen ja rientää takaisin Savoon lastensa luokse. 

Näemme paremmin vasta tulevalla viikolla, mutta miten, missä ja milloin, se on vielä epäselvää, mutta asiaan saadaan varmuus viimeistään huomenna. Setä Brysselillä on ollut kiireinen Heinäkuun loppupuoli, sillä hänen on muuttanut asuntoa tuolla Euroopan pääkaupungissa.

Kunto

Nyt kun viat on tunnistettu ja eräät hoidot (astma) jo aloitettu ja toiset vielä alkamatta (hermopinne), niin on syytä kunnostautua ja hankkia kuntoa, sillä puolen vuoden tekemättömyys erilaisten syiden tähden on saanut kuntoni todella romahtamaan.

Esille on sitten otettava kotikuntopyörä, ulkofillaria, uimahalli ja siihen liittyvät mahdollisuudet. Minun tulee vain ryhdistäytyä ja ottaa paikkani kuntoilun riveissä. Ei kait sitä muukaan tässä auta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti