sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kahvia ja/vai Slankaa?

Rob Gonzalez, La Bibliotheque (kirjasto).
DIEETTIPÄIVÄ II - 289

Menneitä lumia...
 
Ostin jo perjantaina pienen kirjasen Tavastia, Muinais-Hämeen kuningaskunta. Kirjoitan siitä toki myöhemmin, mutta en ole kovin vakuuttunut kirjasta ja sen sisällöstä.

Eilen unohdin ihan minulle tavanomaiset perusmarinani. Liikkumisen tulee olla tuskaisaa ja se pitää tuntua ja sattua. Näinkö on aina oleva? Eilen vaivasi oikean takajalan kihti, se vaan niin pirusti otti kengässä vastaan, mutta selvisin voittajaksi. Tänään on kävellessäkin tuntunut koko jalkapohjan alueella kihtikipua, mutta siksi jätän väliin sisäfillaroinnin. Ja kun vielä lähden huomenna Pielavedelle, niin en halua riskeerata mitään. On siellä poliiseillakin koko Euroopassa tehostetun liikennevalvonnan viikko.

Poikkeus vahvistaa säännön

Nyt juuri kävin pienellä ulkofillarilenkillä. Oli se vaan yhtä puhinaa ja ähinää. Se kevättalven flunssa vaan jätti jälkeensä pahentuneen astman. Luulin jo päässeeni moisesta eroon, mutta se on minuun syvästi rakastunut ja siksi porautuu todella sisääni. En vaan yhtään välittäisi avaavien kortisonilääkkeiden käytöstä, ne aikaansaavat enemmän pahaa kuin hyötyä. Tuntuu kuin koko minäni tärisisi ja olisi yhtä ongelmaa koko kroppa, ei siis vain keuhkot.

Urheilutuloksia

Mitä sitten sain aikaiseksi? Eli nyt olen tallentanut Suunto Ambitin tiedot Suunnon Movescount-ohjelmistoon, jonnekin päin suurta ja kavalaa maailmaa.

Aika oli 52 minuuttia ja 122 sekuntia. Matkaa taittui 6,75 kilometriä ja siten keskinopeus jäi alhaiseksi eli vain 7,8 kilometriä tunnissa. Tuossa on mukana myöskin jälkihuuhtelu ja meno autotalliin ja kaikki siltä väliltä kun keskeytin tämän blogin kirjoittamisen.

Syke on siis oleellinen, kaikki mittarin toiminnot perustuvat siihen. Ylimmillään syke oli 136 kertaa minuutissa, alimmillaan 65 lyönti minuutissa ja keskiarvoksi tuli 105 sykettä minuutin aikana.

Kaloreitakin tietenkin kulutin. Koko hommassa, koneelta ja taas koneellle kului 584 kilokaloria. Ei se mikään hieno saavutus ole, mutta on saavutus kuitenkin. PTE-arvo, eli harjoituksen vaikuttavuus oli ylläpitävä, siis ei mitään kehitystä ja edes kehityksen pilkahdustakaan. Luku on 2,5/5, siis puolet normista. Palautuisaika oli eilistä pienempi vain 11 tuntia. Siis saan moiseen ryhtyä tuon ajan kuluttua, siis niin järjestelmä suosittelee.

Vaarallista

Uskoa se pitää, että dieettikin voi olla vaarallinen. Blogissa Takkirauta, jota pitää todella tietäväinen ja osaavainen Ruukinmatruuna, kerrotaan tänään kymmenestä vaarallisesta dieetistä. Niihin jokaisen on ehdottomasti tutustuttava, kuuluuhan tuon Ruukinmatruunan blogi jatkuvasti seuraamiini kirjoituksiin. Tuonne blogiin pääsee tästä napsauttamalla.
 
Kahvista

Piti tänään puhumani kahvista ja Slankasta. Miten on liikkeellä ristiriitaista tietoa kahvin vaikutuksesta terveyteen. Toisen tiedon mukaan se on lähes ikuisen nuoruuden lähde. Toisen mukaan se vie juojansa ennenaikaiseen hautaa.

Mitä uskoa? Itse en juo kahvia, joskin aina positiivisten uutisten ollessa esillä, suunnittelen kahvinjuonnin aloittamista. Mutta kun tulee toisenlaista informaatiota, niin luovun ajatuksesta tykkänään. Tyydyttäydyn erilaisiin teelaatuihin. Usein pussiteetä, mutta myöskin haudutettua teetä. Se on riittänyt minulle toistaiseksi ihan mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti