sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Dieettipäivä 275

Kolmijalkainen kuparinen kahvipannu, tuliaisena sisarelleni Inariin.
Minä onneton kun olen suositellut ihmeaine Steviaa! Tänään kuitenkin maailmani romahti. Olen ilmeisesti ollut väärässä ja ehkä varsinkin väärän tiedon varassa. Miten ihminen uskookaan kaikkeen, miten aikuinen mies voikaan olla hyväuskoinen?

Mitä siis on tapahtunut?

Lehdistössä tuli julki tänään artikkeli otsikolla: ”Laihduttaja, litkitkö kevytlimuja? Ei kannata! Ja jutun sisältö koskee muutakin kuin vain kevytlimuja. Eli samaa syssyyn menevät kaikki Steviaa tai nyt niin vanhanaikaista aspartamiiniakin sisältävät tuotteet! Minä kun olen niin ollut onnesta muikean ja kehunut Steviaa ihmeellisenä aineena.

Perustieto asiasta tulle Rodale Newsin nettisivustoilta. He väittävät että laihduttamisen sijaan nämä keinotekoiset makeutusaineet lihottavat ns. nollakaloristen juomien suosijaa. Mutta miten se on mahdollista?

Obesity Rewiews –lehdess on julkaistu tutkimus, jonka mukaan nämä keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat vatsalaukun bakteerien toimintaan ja tämä puolestaan sekoittaa koko aineenvaihduntamme ja näläntuntemuksemme. Keinomakeutuksen avulla vatsalaukku ei välitä täyttymyksen tunnetta aivoille samalla tavoin kuin esim. jos kyseessä olisi tavallisen veden juonti. Tämän tähden syömäri ei lopeta syömistä ajoissa ja tämä taas johtaa lisäkilojen saamiseen.

Myös keinomakeutus vaikuttaa itse aineenvaihduntaankin, jonka toiminnan ne sekoittavat ja aiheuttavat erilaisia tulehduksia elimistössämme. Tämä puolestaan nostaa ihmisen riskiä sairastua sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen.

En tiedä miten suhtautua moiseen tutkimukseen, sillä se julkaisee Radale News ja se on tunnettu perusvihreiden propagandastaan. Mutta on asiassa jotakin hyvääkin, ja sen tajusin juuri pieni tovi sitten.
 
Slanka tuotteet eivät sisällä aspartamiinia. Eli niitä voi nauttia hyvällä omallatunnolla edelleenkin. Eli slankkaaminen on edelleenkin täysin turvallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti