sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Dieettipäivä 282


Noille eteläisille rannoille en edes kaipaa!

Varsinainen ruusulääkitykseni loppui eilen, joten olen käyttänyt vain kipulääkitystä. Kuitenkaan en vieläkään saattanut seurata fillariani pienellä retkelle. Kivut olivat siihen liialliset ja pelkäsin niiden vielä lisääntyvän. Alkaa jo hivenen tympimään tämä paikallaan pysyminen. 

Huominen päivä on taasen menemistä ja touhuamista täynnä. Aamulla Helsinkiin hankkimaan uutta MemoryBeltiä tai uusvanhaa, vaan ei käytettyä. Eräs triathlonin innokas harrastaja ja jopa ammattilainen myy ylimääräisen. Ja tietenkin kun vanha kettuilee niin on tilausta uudelle. 

Huomenissa on jälleen vuorossa Lopen tapaaminen, ja sitä odotan innolla. Kun vaan ehtisi ajoissa kotiin ja ilma olisi otollinen niin menisin tapaamiseen fillarilla. Se on eräs niitä itselleni antamistani lupauksista, jotka on vielä toteuttamatta. Onhan niitä lukuisa joukko muitakin.

Muuten tämä päivä on aurinkoinen ulkoisesti, mutta ihan itsessäni melko tavallisen harmaa. Kävin pysäköintikirppiksellä ja sieltä löysin pari runokirjaa eli Saima Harmajan ja Uuno Kailaan kootut teokset. Eikä maksanut yhteensä kuin viisi euroa. Ne kannatti ostaa, ja varsinkin kun Helvi Hämäläinen juuri luettavana olevassa muistelmissaan kertoo paljon nuorena tuberkuloosiin kuolleesta Saima Harmajasta.

On vuosi kulunut sydänleikkauksestani, tarkistin juuri, että siitä on kulunut 6,5 vuotta, ja kutenkin uhä koen hankaluuksia äidinkielessäni. Tosin viimeisin kevättalvella tehty tietokonetomografia todisti, että ns. kolmas puhekeskus on edelleenkin käyttökelvoton. Ja juuri siellä sijaitsee äidinkieli. Ykkönen ja kakkonen ovat varattu opituille kielille. Olen siis siirtänyt oman äidinkieleni oppimieni kielten joukkoon, noihin kahteen vieraiden kielten keskukseen. Sen totesi keväällä neurologini ja huomasi minulla hivenen vieraan korostuksen puheessani. Mutta eniten se vaivaa kuitenkin oikeinkirjoituksessa, joka tökkii ja takertelee. Siinä muuten ei slankaaminenkaan aviata ei vaikka kuinka käyttäisit Slankan todella maistuvia tuotteita. Mikä vahinko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti