torstai 26. heinäkuuta 2012

Dieettipäivä 286

Kuva ei ole niin vanha kuin milta se vaikuttaa.
Vanhentamiseen on useita keinoja ja tulos voi olla hyvä.

Tänään on ollut fillaroinnin välipäivä. En halua rasittaa vasenta olkapäätäni, niskaani ja kaulaani liiaksi. Huomen aamulla on edessä lähtö viikonlopuksi Alajärvelle Etelä-Pohjanmaale. Taidan ottaa fillarin mukaani, sillä siellä on sopivan tasaista tehdä fillarilenkkejä, vaikkapa ympäri Alajärven. Asuuhan venjeni juuri tuon em. järven rannalla ja siitä edestä menee suosittu pyöräilyreitti. 

     Mutta sitä pitää vielä harkita hetkinen, siis fillarain mukaanottamista.

     Tänään kirjoitin Soneran Ellit-palstalle, sen osioon: liikunta- terveys / kilot kuriin erään pienen vastauksen nikille Tyhmäkö?  Otan tähän sekä vastauksen, että myös kysymyksen. Joten elleissä tänään.

Tyhmäkö kysyy:

Kerokaa nyt ihmeessä miksi joku tuote on parempi kuin joku toinen? Eikö ole mitään faktaa osoittaa asian olevan juuri niin kuin kehutaan? 

Oscari yrittää vastata:

Vaadit vastaukselta paljon. Yksi tykkää tyttärestä tai äidistä ja toinen valitsee isän ja pojan välillä. Eli makuasioista voi kiistellä ja se on jopa hyödyllistä. Mutta mitään ehdotonta ei voi sanoa puoleen eikä toiseen.

     Mutta, sisällön analyysi kertoo tietenkin jotain. Otan esille Slanka vaniljan ja samoin Cambridgen vaniljan. Kummastakin seloste sisällöstä:

Cambridge vaniljanmakuinen (sisältää makeutusainetta): rasvaton maitojauhe, soijajauho, inuliini, vitamiini- ja kivennäisainesekoitus (natriumsitraatti, magnesiumoksidi, askorbiinihappo, rautafumaraatti, nikotiiniamidi, kupariglukonaatti, sinkkioksidi, E-vitamiiniasetaatti, mangaanisulfaatti , kalsium D-pantotenaatti, pyridoksiinihydrokloridi, tiamiinihydrokloridi, riboflaviini, A.vitamiiniasetaatti, natrium-molybdaatti, kromikloridi, foolihappo, natriumseleniitti, kaliumjodatti, D-biotiini, K-vitamiini, D3-vit]miini, soijalesitiini, kaliumkloridi, sakeuttamisaineet: ksantaanikumi ja karrageeni, aromi, makeutusaine: aspartamiini.

Slanka vanilja: Rasvaton maitojauhe, maitoproteiini, fruktoosi, aromi, kivennäisaineet (natriumkloridi, trikalsiumfosfaatti, magnesiumsitraatti, kaliumkloridi, kaliumfosfaatti, magnesiumfosfaatti, rauta(III)difosfaatti, natriummolybdaatti, sinkkisulfaatti, kromikloridi, kaliumjodidi, natriumseleniitti, mangaanisulfaatti, kuparisulfaatti), vitamiinit (askorbiinihappo, di-alfatokoferoliasetaatti, nikotiiniamidi, d-biotiini, retinyyliasetaatti, kalsium-d-pantotenaatti, syanokobalamiini, foolihappo, pyridoksiinihydrokloridi, kolekalsiferoli, tiamiinimononitraatti, riboflaviini, fyllokinoni), emulgointiaine soijalesitiini, kasviöljy (rapsi), stabilointiaineet ksantaanikumi ja karrageeni, makeutusaine asesulfaami K.

     Ehkä suurin ero muodostuu juuri makeutusaineista. Cambridge käyttää liitumaista aspartamiinia ja Slanka puolestaan fruktoosia ja asesulfaami K:ta.

     Itse pidän todella paljon enemmän juuri Slanka vaniljan mausta. Mutta kuten sanoin makuasioista voi kiistellä ja kaikki selviää kun itse maistaa. Eli itse se on kokeiltava tykkääkö äidistä vai tyttärestä.

     Tuollaista siis yritin raapustaa arvoidalle nimimerkille. On toki kyse voin yhdestä ainoasta Slankan tuotteesta, mutta se on oma suosikkini. Pitää katsoa mitä muissa VLCD-tuotteissa oikein piileskelee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti