lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kuntoa, Slankaa, surua ja pikkufillari

Lasten kuntopyörä Etelä-Pohjanmaalle.
DIEETTIPÄIVÄ II - 135

Pitkä matka

Aamulla tuli murheellinen viesti, jota tavallaan oli jo odotettu, mutta joka kuitenkin yllätti tulollaan, Tätini näet ilmoitti, että toinen äitini sisaruksista oli tuupertunut sairasosaston vessaan yöllä noin klo neljän aikoihin.

Kuten sanoin, että yllättäen se ei tullut, sillä kaksi kuukautta sitten leikattiin vaikea syöpä, jota ei saatu kokonaisuudessaan poistettua ja enää ei määrätty voimakkaita hoitojakaan. Vain kipulääkitystä. Toisaalta tädilläni oli jo melko pahaan pisteeseen päässyt Alzhaimerin tauti, jota pahensi aiemmin koetut ja hoitamatta jääneen aivoinfarktit.

Toivotan tätini pitkälle matkalle upeita olosuhteita ja kaikkea kaunista.

Tein sen
 
Otin kotifillarointia ennen saunaan menoa ja se oli mielenkiintoinen ponnistus. Eli kahtena päivänä peräkkäin olen ahkeroinut. Nyt sain saaliiksi ajan 1 tuntia ja 8 minuuttia. Se aikana tein 6 kertaa kolmenkymmenen sekunnin irtiottoa täydellä teholla. Kuten siis jenkit, britit ja turkulaiset asiantuntijat ovat todenneet kertoessaan tutkimustuloksistaan koskien intervalliharjoittelua.

Ajan lisäksi muutakin saalista tarttui matkaan. Kaloreitakin kului jopa 710 kilokalorin verran. Ei se nyt vähäistä ole etteikö siitä voisi olla jopa ylpeä. Tosin huippuharjoituksen teho oli vain 2,4/5 eli vanha ja tuttu ylläpitävä-kriteeri.

Sydänkin sykki, maksimissään se paukutteli 136 lyönnin, keskimääräisesti 108 iskun ja alimmillaan 48 sykkeen per minuutti tahdissa. Kun muistaa, että leposykkeeni on kovin alhainen, niin olisin jo jotain tehnyt ennen kuin aloitin fillaroinnin.

Pienenä mainintana voidaan ottaa esille verenpaineeni. Siihen tosin vaikutetaan lääkityksellä, joskaan ei kovin rankalla. Beta-salpaajat poistettiin lääkityksestä jo vuosi sitten. Viisi minuuttia saunasta tuloni jälkeen otin testin senhetkisestä tilastani. Nuo arvot siis olivat: Systolinen paine, jota sanotaan yläpaineeksi, oli 118. Diastolinen verenpaine, jota yleisesti sanotaan alapaineeksi, oli 64. Syke oli vielä tuossa vaiheessa 64 iskua minuutissa. Olen todella tyytyväinen näihinkin tuloksiini.

Slanka

Ei päivä ilman Hoikistamon tukiryhmälle suotua ajatusta. Toivottvasti pääsen tulevana tiistaina osallistumaan, meinaavat näet Slanka-varastoni päästä  loppumaan. Onneksi tulee meno Etelä-Pohjanmaalle vasta tulevana perjantaina. Torstaina menen Lahdesta hakemaan perheen pienemmille omaa kuntopyörää. Ja aikuisille vien tuon omani, sillä en saa siihen riittävää vastusta eli taidan päästä liian helpolla. Tosin tänään ensimmäisen kerran hiki valtui jo silmälasieni linsseihinkin. Eli pitää hankkia hikinauha otsalle. Ehkäpä tämä menee jo liiaksi välineurheilun puolelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti