perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kuntoilu ja slankaaminen

Roomassa sijaitsevan Villa da Medicin kahvilla, rakennus on nykyisin
Ranskan tasavallan suurlähetystö.
DIEETTIPÄIVÄ II - 134

Laiskuus se on...

Eilinen meni vain maailman menoa ihmetellessä. Eikä edes kuntosuoritusta tullut oli vain vierailua Isolla kirkolla melkein viiden tunnin verran. Siis mentiin ja tultiin, siinä vaan kuin itsestään kuntoliikkuminen unohtui auton rattiin nojatessa.

Mutta jotenkin myös tänään vaivasi eräänlainen saamattomuus. Olin vain hirveän väsynyt ja mistään ei  tahtonut tulla mitään. En päässyt edes uimahallille, vaikka siellä juuri tänään alkoi leikkimielinen kisa Ui kesäksi kuntoon -teemalla. Olen jo aiemmin epäillyt osallistumistani moiseen leikkiin. Taitaa muuten olla, että en osallistuisi neljän vuoden jatkumon jälkeen. Mutta katsotaan, sanoin täti Lääkäri.

Sittenkin...

Tänään kuitenkin innostuin hivenen liikkumisen jalosta taidosta. Taiteesta en vielä voi puhua, mutta asian kuitenkin taidan ja tiedänkin. Otin tuossa illan alkuviaheilla kotikuntopyörällä pienen erän. Melkein kaiken intervallisharjoittelusta viime aikoina puhutun ja oppimani mukaisesti. Tietenkään en toiminut tyylipuhtaasi vaan esitin oman sovellutukseni tuosta yleisestä teemasta.

Aikaa kulutin kaikkiaan 32 minuuttia. Varsinaista fillarointia tuli tehtyä 20 minuuttia siten, että 4 minuuttia kevyttä fillarointia ja sitten 30 sekuntia vaan niin maan perusteellisesti täydellä teholla. Näin tein siis 4 intervalli-irtiottoa. Sen pitäisi olla riittävä röörien aukipitämiseksi ja terveyden edistäjäksi. Siis, mikäli  on uskomista amerikkalaisiin ja brittien tekemiin kokeiluihin. Tosin myös meillä, tuolla opiskelukaupungissani Turussa, ovat tukijat ahertaneet hienon PET-laitteiston avulla ja saaneen samanmoisia tuloksia. Ja jos teen yhteensä 14 minuuttia kahden viikon aikana noita irtiottoja, se olisi jopatäysin ok.

Nyt nuo vajaat neljä minuuttia väliaikaa kulutin tavallisessa polkemisessa, en siis ollut täydellisessä levossa. Ahersin kohtalaisesti ja oikeastaan se oli minulle jo täyttä puurtamista, siis se väliaikakin.

Tuloksia

Tietenkin olen tulosorientoitunut. Ajan lisäksi sain myös muuta saalista. Kaloreiden kulutukseksi tuli 361 kilokaloria eli ihan kohtuullisesti. EI vanhalta äijältä voi edes enempää vaatia. Kyse myös toimi. Parhaimmillaan se oli 126, vähimmillään 61 ja keskiarvonaan 104 sykettä minuutin aikana. Katsoisin, että noin kohtalaisesti suoriuduin, enkä edes isommin hikoillut, tosin vähän kuitenkin. Huippuharjoitusvaikutus oli 2,5/5 eli jälleen tuttua ja tavanomaista ylläpitävää -luokkaa se oli.

Slanka

Tämä viikko meni ilman Hoikistamon yhteistapaamista. Valitettavasti näin kävi, sillä jotenkin vain minä tarvitsen niitä tapaamisia.

Kuitenkin minun, joka osaan mitä vain ja sitäkin enemmän, on myöonnettävä, että kaikki ei aina onnistu. Slankan nettikaupan sivulla on mielenkiintoisen neitihahmo. Ihan mielenkiintoinen henkilö, jonka haluaisin esiintyvän videolla tässäkin blogissa. Mutta kuitenkin tuo video on katasottavissa myös täällä, vaikka en osaa sitä itse laittaa näkyville, niin jokainen osaa klikata tuota täällä-sanaa.

On muistaakseni toinenkin vedeos kyseisestä neitokaisesta, vaan en sitä nyt tähän häntään löydä.

Naistenpäivä

Kaikilla naisille, jotka lukevan tätä blogia, toivotan HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti