lauantai 30. maaliskuuta 2013

Elämä palaa takaisin


V. A. Mozart

DIEETTIPÄIVÄ II - 156

Terveydestä...

Melkein on toivuttu. Eli kuumeilu on poistunut ja ehkä pahin tulehdusvaihe keuhkoissa on jo ohitettu. Mutta antibiotinen kuuli tietenkin vielä jatkuu. Tämän jälkeen haluan kiittää kaikki lukioitani tuesta, joka on tullut osakseni. Tämä on ollut toistaiseksi pahin kriisi terveydessäni tämän lähes puolentoista vuoden aikana. Olihan toki se viimekeväinen TIA-kohtaus ja nytkin se melkein kohtaus, mutta niistä on selvitty ja nyt tämäkin voitetaan - se on varma!
Nyt on siis pidettävä huoli hyvästä toipumisesta ja urautumisesta voimakkaaseen slankaamisen ja käynteihin Hoikistamon vertaistukiryhmässä. Nyt kun toipuminen on niin pitkälle edennyt, niin uskon jo tulevalla viikolla pystyväni osallistumaan tuohon paljon kaipaamaani ykkösluokan tapahtumaan.

Henkilökohtaisia...


Tärkein hyvä uutinen on ollut pikkuveljeni tyttären pojan eli meidän Vempele kielivalinnat. Nyt kolmannella luokalla hänelle tarjottiin koulussa mahdollisuutta valita toinen pitkä vieraskieli, joka alkaa tulevan, eli neljännen kouluvuoden syksyllä. Omaehtoisesti poika kertoi asiasta ja halusi ottaa venäjän tuoksi toiseksi kieleksi. Englantihan on jo alkanut tämän kouluvuoden alussa.

Ensinnäkin on uskomattoman hienoa, että koulu tarjoaa moista mahdollisuutta. Venäjän lisäksi olisi voinut valita joko ranskan tai saksa, Mieleeni ei tule toista moisen opetustarjottimen oppilailleen tarjoavaa koulua. Upeata on sen lisäksi, että vempele itse halusi tuon kielen ottaa opinto-ohjelmaansa. Tosin kaverilla on koulu mennyt kohtalaisen hyvin. Onnittelut Vempeleelle hienosta valinnasta!

Onnittelut myös koululle ja koulun rehtorille, joka on tuollaisen tarjottimen järjestänyt. Vain riittävän isossa ja hyvin johdetussa koulussa tuo on mahdollista. Tulen varmaan koko lopun elämääni kehumaan tuota koulua hienosta ja ennakkoluulottomasta päätöksestä. Se on hieno osoitus kaikesta siitä, mitä koulussa voidaan järjestää ja tarjota, jos on a) rehtori ja henkilökunta, jotka asiaa haluavat ja b) mahdollisuudet kunnan ja valtion taholta tukea ko. toimintaa.

Yksi rakenteellisesti mielenkiintoinen ja selkeä kieli, kuten jokainen noista kolmesta tarjolla olleesta, antaa huomattavasti paremmat mahdollisuudet oppia sitä paljon parjattua ruotsiakin. Englanti, joka tietenkin on kaikkein suosituin kielivaihtoehto, ei ole ns. rakenteellinen kieli, vaan se perustuu pääsääntöisesti erilaisiin poikkeuksiin ja poikkeuksen poikkeuksiin. Tämä rakenteelinen vieras kieli syventää kielen tajuamista ja siten helpottaa uusien kielien oppimista enemmän kuin mikää muu. Tosin lapsen oma motivaatio oppimiseen lienee se tärkein koko asiassa.

Saatoimme tätini siis hautaan menneenä lauantaina. Oli vikatikki osallistua maahanpanijaisiin, sillä tautitila paheni ja olo heikkeni todella rajusti. Kuitenkin hautajaisten loppunäytös tapahtui täällä meillä kotona.

Pistin näet illalla kuulokkeet korvilleni ja youtubesta valitsin V. A. Mozartin Sielunmessun eli Requiemin. Kapellimestarina oli sir John Eliot Gardiner, jonka johdolla soittivat The English Baroque Solists ja lauloi The Monteveri Choir. Esityksen solisteina esiintyivät Barbara Bonney (sopraano), Anne Sofie von Otter (mezzo-sopraano) Anthony Rolfe Johnson (tenori) sekä Alistais Miles (basso).  Tapahtumapaikana oli Barcelona ja ellen väärin tunnistanut niin arkkitehtu Gaudin luoma konserttitalo.

Voiko ihminen enää luoda mitään kauniimpaa?
Netistä voi musiikkia kuunnella osoitteesta:

http://www.youtube.com/watch?v=q5Y2B55nKZY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti