tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tapaaminen, Hoikistamo, kuntoilut


Vilho Lampi, Auringon säteet,
eräs kotimaisen taiteen suosikkiteoksiani.

TAPAAMINEN II - 09 ja DIEETTIPÄIVÄ II - 138


Hoikistamo

Tänään onneksi oli tapaaminen ja sain jälleen kerran purkaa sydäntäni ja avautua minästäni. Se nyt vaan on minulle enemmän kuin tärkeää. Mutta ensiksi pitää kertoa viimeisenä esiin tullut Hoikistamon asia.

Anne, tuo enemmän kuin mainio vetäjämme eli hienosti sanottuna teamleaderimme, oli ollut menneen keskiviikon lumilla Jyväskylässä esitelmöimässä slankaamisesta ja Slanka tuotteista Keskussairaalan porukoille. Siis heille jotka ohjaavat ja opastavat vatsalaukun pienennyshoitoon tulevia potilaita.

Leikkaukseen tulevien potilaiden pitää ensiksi laihduttaa. Mikäs sen nopeampi ja varmempi tapa onnistua kuin slankaaminen. Ja kun operaatio on ohitse, niin ravinnosta pitäisi saada kaikki ihmisen toiminnalle olennaiset ja tärkeät vitamiinit, kivennäisaineet. hivenaineet ja hyvät rasvat. Ja tähänkin on vastaus, että Slanka tarjoaa loistavan ja maukkaan vaihtoehdon. Slankaamisen ohessa voi opetella vähäistä syömistä, sellaista linnun lailla nokkimista. Mikä mainio ajatus slankata ennen ja jälkeen laihdutusleikkauksen, niin sillä tavoin varmistaa hienon lopputuloksen ja onnistuu painonhallinnassa - ja varmasti!

Muutoinkin meno Hoikistamossa oli taattua ja tuttua. Sain siellä enemmän kuin paljon ja opin jälleen uusia asioita, jotka auttavat suhteuttamaan oman elämiseni ihmiskunnan kokonaisuuteen. Siis suhteellisuudentajua, sitä sietää aina oppia, uudelleen ja uudelleen.

Kuntokoulu

Tänään se sitten tein. Kirjoittauduin mukaan Ui kuntoon kesäksi -projektiin. En kuitenkaan lähde tavoittelemaan mitään sijoitusta, olenhan jo riittävän useasti noussut aivan kärkisijoille. Kun ei minulla taida kuitenkaan olla riittävää urheilullista kunnianhimoa.

Kuitenkin uimiseni  kesti kaikkineen, eli kotiintuloineen päivineen 1 tunti ja 24 minuuttia. Tosin aloitin varovasti ja vain kilometrin matka taittui. Mutta mieli oli pirteä ja nyt on tärkeätä huomata, että lähes kuukauteen sain ensimmäisen kerran urheilla ilman kipua ja voimakkaista kipulääkkeitä. No, jonkin verran on lääkkeistä aiheutunutta krapulaa. Vaan se menee aina ohitse.

Uimisen saaliiksi siis jäi ehdottomasti hyvä mieli ja jopa kaloreitakin 739 kilokaloria, mikä on minusta merkittävä saavutus. Tosin huippuharjoitusvaikutus oli 2,1/5 eli jälleen sama niin useasti toistuva "ylläpitävä".

Mutta ei tässä toki kaikki. Sillä uintia edelsi kuntofillarilla polkeminen. Siihen kulutin ainaa melkein parisen tuntia eli tarkasti 1 tunti ja 53 minuuttia. Energiankulutuksen saaliiksi tuli 850 kilokaloria, sillä en polkenut kuin 50 minuuttia tuosta ajasta, Otin lepotaukoja ja sosiaalista seurustelua välillä ja sen toki huomaa sykkeestäkin. Huippusyke oli 128, keskiarvo jäi vain 94 ja minimi oli 47 iskua minuutissa. Eli ei yllä eilisen tasolle. Lisäksi huippuharjoitusvaikutuskin oli 2,3/5 eli edelleen ylläpitävä.

Kaiketi on enemmän kuin tyytyväinen, sillä kokonaiskulutukseni tuolta ajalta oli 1589 kilokaloria. Voi kun joka päivä saisi tuollaisen ylimääräisen kulutuksen aikaiseksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti