lauantai 15. joulukuuta 2012

Dieettipäivä II - 063


Pohjalainen tervaskanto.
Ensimmäinen kokopäivä Pojanmaan eteläisemmässä osassa. Luminen sade jatkuu, vaan ei yhtä rankkana ja taajana kuin eilen saimme kokea Tampereen korkeudella. Mielestäni täällä on vähemmän lumipeitettä kuin eteläisemmässä Suomessa ja jopa aivan Hämeessäkin. Mutta ovat pohjalaiset suurimmalta osaltaan perintötekijöiltään hämäläisiä.

Esitän vahvan ja rajun väitteen, jota eivät suikaan pohjalaiset ole kovin valmiita allekirjoittamaan. Suuri osa pohjalaisista,varsinkin Etelä-Pohjanmaalla, on peräisin Hämeestä. Kun keskiaikana ja jopa sitä ennen, oli hämäläisten erämaata eli eräänlaista siirtomaata. Niin kaikkien huonoimmin hämäläisyhteisössä toimeen tulleet lähtivät noihin erämaihin. Ensiksi he lähtivät metsälle ja kalalle, mutta myöhemmin he asettuivat aloilleen ja olivat siten uudisasukkaita alueella. Tästä johtuu pohjalainen luonne, varsinkin tässä eritoten eteläpohjalainen kansanluonne, joka on äkkiväärää ja itsemäistä ja sellaista komiaa ja vielä komiampaa!

Päivä on mennyt kohtuullisen mitättömästi ja mitään tekemättä eli sellaista tavallista puukkojunkkaritonta menoa on ollut. Huomenna koittaa kotiinlähtö ja sekin menee keskisen kautta. Viemme Pomon tabletin sinne vaihtoon, pitäisi saada uusi tilalle kun tuosta meni näyttö toiminnattomaksi. Mutta saas nyt nährä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti