sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Dieettipäivä II - 064

Keskisen kellosta, siellä siis kuolasi sen Suunto Ampit-rannetietokonene perään, tarttui hihaani kaksi teosta, jotka toki olivat ilmaisia. Ne ovat jopa mielenkiintoisia ja siksi ne itselleni otinkin.

Vähemmän tärkeä on Valittujen Palojen 2001 kustantama Pastellimaalaus, käytännöllinen opas helppoon taiteen tekemiseen ja sen on kirjoittanut Hazel Harrison. En nyt oikein tiedä mitä helppo taiteen tekeminen oikein on ja siksi on mielenkiintoista lukea, mitä joku sanoo helpoksi. Ilmeisesti hän on todella rajun luokan ammattilainen ainakin jollain taiteen alalla.

Se minulle tärkeä kirja, joka tietenkin suurelta olisi liittyi jopa rannetietokoneen kyselemisen aihepiiriinkin, on myös Valittujen Palojen vuonna 2007 kustantama Susan Perryn kirjoittama teos Korkea verenpaine kuriin, kaikki mitä sinun on tiedettävä korkeasta verenpaineesta. Podenhan itse korkeata verenpainetta eli verenpainetautia, mutta se pysyy kurissa sopivalla lääkityksellä ja tietenkin Slankalla slankaamalla, yhteistyössä Hoikistamon kanssa.

En ole vielä ehtinyt kumpaistakaan teosta lukemaan, mutta ensiksi aion tarttua tuon verenpainetta käsittelevään teokseen. Teoksessa on kahdeksan lukua eli kannessa olevan määritelmän mukaan teos sisältää 10 keinoa alentaa verenpainetta, pitää katsoa lähiaikoina mitä ne keinot oikein ovat? Teoksen kahdeksan lukua siis ovat:

1) Verenpaine koholla.                  

2) Mitä kohonnut verenpaine tarkoittaa.

3) Ruolla verenpainetta vastaan.

4) Liikunta.

5) Stressin hallinta.

6) Nautintoaineet.

7) Lääkehoito.

Lisäksi on listattu hyödylliset järjestöt, joista voi saada lisätietoa ja nykyisin netin aikakaudella se on tietenkin helppoa kun voi mennen järjestöjen kotisivuille ja lukea asiasta. Lisäksi on kirjaan liitetty hakemisto.

Nyt vaan sitten lähipäivinä lukemaan Keskisen Kellon lahjaa verenpainetaudin riivaamalle, eli ihan minulle itselleni.

8) Onnistunut verenpaineen hallinta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti