tiistai 5. kesäkuuta 2012

Dieettipäivä 235

Sykemittarini ja rannetietokoneeni: Suunto t6d
Tänään sattui ensimmäinen päivä pitkästä aikaa, siitä on ainakin pari viikkoa, kun saatoin ja jaksoin lähteä reippailemaan. Kun on nukahtaminen hoidettu, niin saattoi tehdä muutakin kuin olla vain uninen naatti. Tein siis fillarilenkin.

Matkaa kertyi vain 11,28 kilometriä. Ei siis mitenkään runsaasti, mutta jostain se piti kuitenkin aloittaa ja varovasti. Näin olen oppinut kantapään kautta, sillä ei ikäiseni äijä kovin suurta rynnimistä jaksa ihan heti pitkään lepääminen jälkeen. Matkan pituuden mittasin Lumian  Sports Trackerilla, jonka hieno toiminto mittaa matkan lisäksi paljon muutakin.
Aikaa kului 48 minuuttia, eli taisi olla keskinopeuteni jossain 15 kilometriä tunnissa seutuvilla. Ei siis ihan hiljaista hyssyttelyä. Ja kun sykemittarin suostui toimimaan, niin kaikki kohdallaan. Kaloreita tuo matka, nopeus ja Suunnon sykemittari ilmoitti kuluneeksi 577 kilokaloria. Ei yhtään hassumpaa, sillä olihan matkalla jopa nousujakin. Ei sitä meikä ihan tasaisessa maalla fillaroi. Nousua matkassa oli 45 metriä, ei siis ihan suureesti, mutta koville ne nousut ainakin ottivat. Muuten Kuopion pojat antavat tuosta suorituksesta 288 MET-minuuttia. Ei n ole mikään paha.   Toisaalta korkeuden lähtötaso on 133 metriä merenpinnasta. En ole koskaan edes tullut ajatelleeksi, että mittarini näyttää korkeudenkin, mutta myös lämpötilan. Kysyn vaan minkä lämpötilan, sillä ei se ainakaan nyt näyttänyt todellista ulkolämpöä. Pitää kokeilla ohjaustangossa pitämistä, josko se olisi rehellisempi kuin hihan sisällä ihoa vasten.
Entäs ne sykkeet? Olen sykkeiden suhteen taloudellinen ja varmaan tuo kalorinkulutuskaan ei ole todellinen, sillä nehän on kaikki tehty ihan oikeille ihmisille ei meikäläisen kaltaisille poikkeusyksilöille. Maksimisyke oli 140, keskiarvosyke oli 113 ja minimisyke 80. Tosin pistin kellon käyntiin vasta puoli kilometriä lähtöni jälkeen, joten olin ehtinyt saada hivenen sykkeeseen vauhtia. Toisaalta kun betasalpaajat ovat poissa käytöstäni, niin syke saattaa nousta ihan huippuhetkinä kohtuullisiin lukemiin. Tuo 140 on minulle jo kuin unelma.
Nyt pitää pyrkiä jokainen päivä hivenen aiempaa parempaan suoritukseen tai ainakin pitämään suositus tämän tasoisena. Kyllä siihen 10 kilon pudotukseen on pyrkimistä ja haluan olla ainakin mukana. Ei voitto kisassa vaan mukana  hengailu, se on tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti