keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Dieettipäivä 236

Tuollaisesta kavinkeittimisetä on siis kyse.
Tämä päivä on kulunut tekemisissä isolla kirkolla. Olen katsastanut kaverini, eli setä PP:n Mersun, ja hoisin siihen aamulla ensiksi yhden seisontavalon polttimin. Ei onneksi tarvinnut itse moista hommaa tehdä. Oltu pariin otteeseen neiti Kirjailijan luona ja lähetetty uusi kirja kustantajalla luettavaksi. Kyseessä on aforismikokoelma.
Tietenkin täti Parturilta piti hakea tiliotteet jotka oli unohtanut ja lähettää ne Levin korpeen. Samaan osoitteeseen meni myös metrin korkuinen iso postilaatikko, joka jatkokulkee Inarin pohjoisrannan porotilalle. Eivät näet viitsi joka päivä postiaan noutaa, ehkä kerran viikossa voivat moisen teon suorittaa. Laatikko lähti bussien kyydillä ja pitäisi olla perillä viimeistään perjantaina.

Isolla kirkolla oli jotain säpinää, sillä joka paikassa vilisi poliisiautoja ja moottoripyöriä. Tietenkin ehdin myös kirpputorille, josta mukaan tarttuu aina jotain. Ei mitään suurta ja mainittavaa, mutta joku vempelet tai asia sieltä mukaan tulee otettua. Ja muutakin shopailtiin sillä olisi pitänyt löytää systerille Levin korpeen kahvinkeitin. Kyseessä on sellainen lasinen, johon pistetään pannujauhatus porot ensin, päälle kiehuvaa vettä ja sekoitetaan kohtuullisesti. Lopuksi painetaan tiheäksi siivilöity mäntä sisään ja se pitää porot keittimen pohjassa. Kahvin sanotaan tulevan erinomaista tuolla menetelmällä. Itse teen samalla keittimillä teeni, en kovin usein, mutta silloin tällöin kuitenkin. En olen vielä ison kirkon kaupoista moista vehjettä löytänyt, omani olen ostanut Vantaan Ikeasta. Muuten Wikipedia iahn oikeasti väittää kyseisen laitteen olevan alkuperältään ranskalaisen. Kaikkea ne fransut osaavatkin?
Loppuilta vietettiin tätini, sellaisen ihan oikean synttäreillä. Lahjaksi vietiin kirjoja. Mitäs muuta lahjoja osaisin edes antaa, tai edes ajatella.
Eli ajattelin, että jos jäis aikaa, niin sitä vois… Vaan ei jäänyt, ei edes sitä aikaa, joten luovuin jo jossain vaiheessa edes ajattelemasta moista asiaa kuin on liikkuminen. Olenhan toki jättänyt melkoisen hiilijalanjäljen menemiselläni ja tulemisellani, mutta pitäisi slankata ja yrittää saada paino pienemmäksi. Vaan miten äijän käy, se nähdään 2. heinäkuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti