torstai 2. elokuuta 2012

283. dieettipäivä

Heinäkuinen ilta Hämeenlinnan satamassa. Kuvannut Teresa Lehikoinen.


Sain tänään huonoja uutisia. Olin näet aamulla verikokeessa ja tulos oli hätkähdyttävä. Tuo omalle verenkierrolleni tärkeä ns. INR-avo oli pudonnut todella hälyttävän alhaiseksi. Heti kolminkertainen annostus Marvenia ja ns. napapiikki ihon alle. Samoin napapiikki myös aamulla ja sitten verikokeeseen. Ja tästä syystä en ole saattanut edes ajatella pyöräilyä vaikka olkapää ja vasen hartia ovat kokolailla kivuton ja olisin voinut moisen aatokseni jopa toteuttaa.

Mutta ongelmat seuraavat toistaan ja joskus ne tulevat jopa päällekkäin. Oleellista ja mielenkiintoista kuitenkin on kysymys siitä miksi tuo INR-avoni on laskenut niin alhaiseksi. Mitä ovat syyt moisen tapahtuman taustalla?

Olenko siis muuttanut ruokavaliotani? Tietääkseni en, sillä olen noudattanut suurta pidättyväisyyttä vihreiden vihannesten suhteen. Ainostaan uusi kaali on vihreämpää kuin keväällä markkinoille tuleva kaali tai punakaali. Se on toki keskeinen osa perusruokaani eli sekasalaattia. Ilmeisesti se voi olla eräs osasyy tapahtuneeseen. Yleensä käytän punakaalia, jossa ei ole yhtä runsaasti K-vitamiinia, joka lisää veren hyytymistä. Kun sen pitäisi minulla olla huomattavasti huonommin hyytyvää kuin tavallisella kansalaisella.


Mitä muuta olen voinut tehdä väärin? En nyt osaa sanoa mitään erityistä tekemistä tai toimintaa.

Muutoin tämä päivä on ollut melko lamaannusta täynnä ja toisaalta viimeisten päivien ajan kokemani yleinen väsymys saa selityksensä. Tuo paksu ja jäykkä veri on varmaankin ollut osasyynä tähän väsymykseen, joka ei ole mennyt ohi edes nukkumalla.

Oleellista kuitenkin on, että jatka slankaamistani, vaikka seuraavan kerran pystyn osallistumaan vertaistukiryhmäni toimintaan vasta aikaisintaan 20. elokuuta tai ehkä  vasta 27. elokuuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti