perjantai 24. elokuuta 2012

304. dieettipäivä

Kuva vaan on yksinkertaisesti minun mieleeni!

Tänään tapasin paikallisen terveyskeskuksen terveydenhoitajan heti aamusta. Vihdonkin, sillä olen ollut kuin heitteillä viimeisimmät useat viikot. Käynti oli moninaisesti rohkaiseva ja ilokseni saatoin todeta, että tulokset puntarissa eivät olleet aivan niin kamalat kuin saatoin olettaa. Onneksi saan tavat hoitajani taas viikon kuluttua, se on vaan niin perusteellisen tärkeätä ja oleellista minulle ja jopa minuudellenikin,

Toinen supertapaaminen on maanantaina. Kaiken tulossa olevan menemisen jälkeen saatan fillaroida läskikerhon ryhmäterapiaan. Sitä jos mitä tarvitsen juuri nyt, enkä vasta tulevassa kuussa. Toivottavasti mahdollisimman monta jäsentä tulee paikalle ja antaa sen tuen jota tarvitsen kaiken töppäilyni ja matkailuni jälkeen. Ja tietenkin saan hankittua lisää Slanka vaniljaa, joka nyt vaan on sitä parasta, mitä aikuinen mies – siis melkoisen iäkäs ja liikalihava – voi ja saattaa toivoa.

Sain kuitenkin tänään aikaiseksi liikkumista ja kaloreiden kulutusta. Fillaroin lenkin Rehakka – Vähikkälä ja matkaa kertyi 22,48 kilometriä ja keskinopeus matkalla oli 21,4 km/h, eli mielestäni oivallisesti ajettu. Aikaa moiseen käytin tunti ja kahdeksan minuuttia. Kaloreitakin kului ja kaikkiaan niitä poltin 795 kilokaloria.  Ja kun vielä tilastoilla leikitellään niin todettakoon, että huippusykkeeni oli 165 per min., keskiarvo 111 per min. ja minimisyke oli 54 per min. Harjoitusvaikutus oli 3,7/ 5 eli kehittäväksi luokiteltava. Olen siis kehityskelpoinen ja siitä ole tosi tyytyväinen.

Mielenkiintoista matkaa oli se, että nousua oli kaikkiaan 84 metriä, mutta laskua oli vain 82 metriä. Korkeimmillaan reitti kävi 216 metrin korkeudessa merenpinnasta ja matalimmillaan se oli vain 166 metriä. Lämpimintä eli 30 astetta, oli ihan matkan alkuvaiheessa, varmaankin kun kello oli vielä ranteessa, mutta matkan edetessä se viileni ja alimmillaan lämpötila oli 16 asetta ja jossain siellä Vähikkälän seutuvilla. Eräs mielenkiintoinen tieto on se, että nousuaika on tasan 17 minuuttia, mutta laskemiseen meni 17, 10 minuuttia, eli miten olen laskenut matkan mäet hitaammin kuin olen niitä noussut. Tasaisella maalla menon aika oli 33,50 minuuttia. HUH!

Nyt olen varmaan saanut tilastollisen liikuntakiintiöni täyteen, mutta Kuopion EnergyNet sanoo suoritukseni olleen 406 MET-minuutin arvoisen. Eli lähes koko viikon  saalis yhdessä polkaisulla. Tosin se on se matalin suoritustaso, mutta moinen kelpää minulle aivan hyvin.

Muuten päivä on kulunut silmätippoja Pomon silmiin tiputellessa. Ei hänellä ole ollut mitään tuskia tai kipuja eilisen leikkauksen jälkeen. Onnistuivat varmaan erinomaisen oivallisesti kaihin poistamisessa. Kiitos operaattorille moisesta tempusta tai oikeastaan tieto-taidosta, sillä siitähän tuossa on todellakin kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti