maanantai 6. elokuuta 2012

287. dieettipäivä

Lienee todellinen ammattilaisen ajopeli kaksine juomapulloineen!

Nyt sen tein eli terveiset pyöräilylenkiltä. Vaikka aamun INR-arvot olivatkin vielä kovin korkea eli 4.31, niin uskaltauduin kaiken uhalla lähtemään ulos ja lenkille ja vieläpä Corratecin selässä istuen. Ei siis paha, ei lainkaan.

Ja vain kerran aiemmin olen tehnyt lähes tarkalleen saman lenkin kuin tein tänäänkin. Se oli ennen setä Washingtonin ryhtymistä setä Washingtoniksi, eli siitä on kulunut jo useampi vuosi. Mutta kokemus oli melkoisen mukava, joskin lenkin kiertosuunta oli vaara. Oli loppumatkasta valtava vastatuuli tiellä 130 ja kokonaista 14 kilometriä sitä vastatuulta taivalsin.

Eli kiersin lenkin Leppäkosken kautta Turenkiin ja sieltä Wiralan kautta takaisin. Matkaa tuli tehtyä kaikkiaan 38 kilometriä. Piti laskea se oikein Suunnon Movescountin avulla kartalta, sillä olin taas töpeksinyt Lumia SportTrackerin kanssa ja se ei siis mitannut suoritustani.

Pitkä matka tietää toki merkittävää kaloreiden kulutustakin. Tosin tankkasin lähes litran vettä matkan kestäessä. Aikaa matkaa lukui2 tuntia 13 minuuttia. Lepuutin muutaman kerran araksi käynyttä peppuani, jalkojani sekä käsiäni, enkä suinkaan vähiten selkääni. Lisäksi vastasi pariin puheluun, jolloin olin pysähtynyt, sillä muuten homma ei hoidu säädillisesti.

Kulutukseni tuon matkan aikana oli Movescountin mukaisesti 1669 kilokaloria ja keskinopeudeksi sai sama mittari kaikkine pysähdyksineenkin 17,1 kilometriä tunnissa. Ei niin kovin paha tulos.

Miten ne muut tilastot ja tulokset?  Syke oli vaihteleva. Alimmillaan se näytti 54 sykettä per minuutti ja parhaimmillaan se tykitti aivan ennätykselliset 173 sykettä per minuutti. Kyllä mittari kitisi ja vikisi, sillä olenhan asettanut hälytysrajan 150 sykkeen kohdalle. Keskiarvoksi tuli 122 sykettä per minuutti, joka sekin on korkein kymmeneen vuoteen mittaamani.

Entäs sitten sen harjoitusvaikutus eli miten onnistuin kehittämään itseäni? Tulos oli 4,5 joka tarkoittaa erittäin kehittävää, muistaakseni 5 on maksimi. Ja jos matka jaetaan tehdyn suoritteen mukaisesti, niin 3,3 minuuttia suoritin kevyesti, 9,2 minuuttia kohtuullisesti, 1 tunti 11 minuuttia reippaasti, 27,3 minuuttia kovaa ja lopulta 22 minuuttia erittäin kovaa. Ns. EPOC-huippu oli 57.6 ml/kg, joskaan en tiedä tarkalleen mitä se tarkoittaa. Kuitenkin tuo arvo oli korkeimmillaan juuri kun olin Turengissa. Mikäköhän on moisen ilmiön syynä ja juuri tuossa pisteessä. Olin näet matkalla tasan tunnin kun saavuin ko. pisteeseen.

Toinen hieno luku on VO2, jonka arvo oli 22 ml/kg/min, en siitäkään ymmärrä yhtikäs mitään. Mutta luvut ovat hienoja ja ehkä kertovat tästä vanhuksesta jotain. Muuten hengitysnopeus oli 52 bpm, joka on täysin vieraskielinen suure minun pienille aivoilleni tajuttavaksi.

Uskon, että olen ansainnut hienon annoksen Slanka vaniljaa, jonka aion nauttia tämän blogauksen mentyä pakettiin.

Tämä on nyt tässä ja lähden nauttimaan nyt sitä Slankan antamaa suurta nautintoa. Se on hieno palkinto omasta mielestäni mahtavasta suorituksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti