perjantai 3. elokuuta 2012

284. dieettipäivä

Miten hienoja hetkiä olenkaan viettänyt tuossa talossa,
Pariisin vanhassa oopperassa. eli Opera Garnier'issa!

Näin se vaan vaihtelee. Kyseessä ovat veren paksuuden eli sakeuden arvo. Eilen se oli verikokeessa vähän yli yksi ja tänään se verikoe näytti vähän yli neljää. Suositusarvo on 2,5 - 3,5 eli hivenen on yli. Kuitenkin yli on parempi kuin ali, sillä näin vältyn varmemmin aivoinfarktilta, joka voi olla seurausta liian tahmeasta verestä.

Loppujen lopuksi arvo korjaantui helposti. Kahdella lisätabletilla ja kahdella napapiikillä homma hoitui kuntoon. Ja tietenkin tarkkaavaisen lääkärin avustuksella. Hänellä olivat hienosti apunaan terveyskeskuksemme hoitajat, joille menee suret kiitokseni. Olette taas tehneet hienoa työtä terveyteni eteen. Olen vaan niin perusteellisen ylpeä tuosta ryhmästä, joka takaa minun perusterveydenhoitoni. Mitä jos joutuisin johonkin muualle?

On muutenkin ollut säpinää elämässä. En kuitenkaan uskalla vieläkään lähteä fillaroimaan, sillä voin kolhia itseäni ja koska INR-arvoni on noin korkea, niin se voi aiheuttaa vaikeita seuraamuksia. Mutta on muutakin ollut.

Sisareni haluaa painekeittimen, valmistaakseen kalasäilykkeitä. Purkkeja on ja kalaakin. Mutta on myös iso kaasulla toimiva painekeitin. Vaan nyt haluttaisiin pienempi. Ei tosin liian pientä, jollaisen hän oli löytänyt kaupasta Ivalista. Netti on kuitenkin hienoa laite ja vei vain hetkisen kun löysin tarkoitukseen sopiva laiteen. Vetoisuus 13 litraa ja siinä voi valmistaa 15 kpl 400 gramman purkkeja. Juuri sellainen sen pitää olla. Ensimmäisenä tarttui haavin Limingassa sijaitseva Erä-Tapio ja sitä seurasi Kärkkäinen Iissä eli Oulun jälkeisessä Suomessa ja Hollolan Lahdessa. Eli huomenna auton nokka kohden Lahtea ja Kärkkäisen tavarataloa.

Ja siten soitin Suunnon huoltoon Vantaalle. Olenhan jättänyt sinne huollettavaksi MemoryBelttini. En silloin enää tavoittanut huollon kaveria, joten jätin laiteen aulan neitokaiselle. Oli muuten hieno ja ystävällinen palvelu sielläkin. Vaan mikä oli vastaus tänäpäiseen soittooni? Ovat päättäneet antaa käyttööni täysin uuden MemoryBeltin, eli laite meni vaihtoon ihan kuin itsestään. Ei se tosin toiminutkaan ja ovat tyylikkäästi katsoneet olevan syytä pistää äijälle uusi laite. Se on mielestäni hyvää palvelua. Kun ei edes tarvitse inttää tai vaatia, vaan hommat hoituu  kuin itsestään.

En tietenkään ole unohtanut kaiken tohinan keskellä sitä oleellisinta päivä asiaa eli slankaamista. Aurinkoista appelsiinia on nautittu ja joka kerta se vain maistuu paremmalta. Olen oikeasti alkanut jopa hivenen fanittamaan tuota smoothia. Päivän ohjelmassa on ollut myös Capuccino eli jonkinmoinen maitokahvi noin ranskalaisittain ajatellen. Vaan eroa ilmeisesti on makunystyröiden välillä, sillä kun en juo kahvia, niin en kovin suuri ystävä ole kahvin makua muistuttaville huomillekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti