tiistai 28. elokuuta 2012

308. dieettipäivä

Ludvig XIV 1648 eli 10 vuotiaana.

Täti Veljeni miniä, hoikka kuin kukkakeppi sanoi tänään:

Pysyn lihavana,
koska ei olisi
reilua kaikkia hoikkia
kohtaan, jos näin hyvän
näköinen, älykäs ja
hauska olisi
vielä laihakin.

Se voi olla perustaltaan tottakin, mutta rohkenen epäillä täti Veljen miniän olevan väärässä, hänen ajatuksena todella laihana ihmisenä on vääristynyt meidän läskeistä kärsivien suhteen.

Mutta tämä tapahtui kuin olin lastannut setä Rakkakuskin kanssa perävaunullisen ja tila-autollisen puita kuljetettavakseni juuri veljenpojalleni hänen perheensä käyttöön tulevana talvena. Rouva osallistui puulastin purkamiseen yhdessä minun kanssani. Siis olen harrastanut aika rajua hyötyliikuntaa tänään, kuten tein sunnuntainakin. Tosin silloin oli meitä kolme äijää ja nyt oli vain kaksi ja toisessa päässä toinen oli täti. Mutta ei hän mitenkään minulle työn tehossa hävinnyt. Taisin olla itse tehossa hävinnyt osapuoli.

Kuitenkin mennään asiaan.

Kuten olen jo aiemmin todennut, niin syksyn tulemisen huomaan lehdistön avulla. Lehdet näet täyttyvät toinen toistaan uskomattomista artikkeleista, joiden lukeminen avittaa kesäkilojen karsimiseen.

Ehkä mielenkiintoisin artikkeli on kuitenkin ollut Ilta-Sanomissa, jossa esitettiin 10 tehokasta keinoa rasvan polttamiseen. Homma on hyvin yksinkertainen, pitää vain urheilla. Urheilulajit on pistetty järjestykseen kalorien polttamisen suhteessa.

Tosin lehden käyttämät asiantuntijat korostavat perinteisten urheilulajien hyvyyttä, sillä esim. perinteinen juoksu on mielekkäästi, sillä se lisää aineenvaihduntaa myös varsinaisen treenin jälkeen. Toinen korostaa Uinnin, pyöräilyn ja kävelyn, sauvoilla tai ilman suurta merkitystä kunnon kohentamisessa ja rasvan polttamisessa. Itse lisäisin, että terve mies ei tarvitse kuin perinteisiä toimintamuotoja  kuten halon hakkaamista, puiden sahalla sahaamista, peltotöitä jne. Mutta tämä koskee vain terveitä, ei siis minua vanhaa ja vammaista.

Kun otetaan normaali mies, joka painaa 80 kiloa, tai nainen, joka painaa 60 kiloa, niin saadaan seuraava taulukko kalorikulutuksesta tunnin suorituksessa. (ensin miesten kulutus ja sitten naisten kulutus)

Kallio- / seinäkiipeily 900 kcla 7/ 700 kcal
Nyrkkeily  750 kcal / 540 kcal
Hiihto  700 kcal / 500 kcal
Bofy Combat  700 kcal / 500 kcal
Aerobic / Step aerobic  700 kcal / 500 kcal
Spinning / tehokas pyöräily  700 kcal / 500 kcal
Tennis / Squash  570 kcal / 430 kcal
Hölkkä / juoksu  500 kcal / 380 kcal
Uinti / vesijuoksu   500 kcal / 380 kcal
Kävely  350 kcal / 250 kcal

Ei muuta kuin liikkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti