tiistai 4. syyskuuta 2012

315. dieettipäivä

Kaupuni, joka ei minuun kovin suurta vaikutusta tee. Helsinki ja Töölönlahti.

Tämä päivä on vietetty Hämeenlinnan markkinoilla. Se oli todellinen vanhusten kokoontuminen, minä joukossa muiden mukana. Mielenkiintoista on kuitenkin Suomen ulkopuolelta tulleiden kauppiaiden määrä kuten myös maahanmuuttajien osuus myyntikojujen pitäjinä. Mutta onhan meillä asiassa pitkät perinteen,

Pitää muistaa vain Venäjän laajasta valtakunnasta tulleet juutalaiset, jotka harjoittivat erimerkiksi vanhojen vaatteiden myyntiä muutettuaan Suomeen tai oikeastaan paettuaan venäläisten progmeja. He ovat antaneet toiminnalleen tuolloin nimen narinkka eli vanhojen vaatteiden kaupustelu. Nykyään  sama sana kuvaa Helsingin ysinkeskustan uusinta toria siellä linja-autoaseman pielessä. Samaa sukujuurta on myös yleisesti käytössä oleva nimitys narikka, joka kuvaa jonkin  tilan tai tapahtuman vaatteiden säilytyspaikkaa. Muuten narinkka sana tulee venäjästä eli на рынке tarkoittaa sananmukaisesti torilla.

Emme me siellä aivan koko päivää viettäneet. Tosin ostimme Wiipurin rinkilöistä, joita tehdään yleisesti Lappeenrannassa. Mukaan lähti lakkoja, kanttarellejä, karpalomehua ja muuta vastaavaa ravintohyvää. Tosin olisi siellä ollut käytettyjä kirjojakin, mielenkiintoisiakin vaan en katsonut hintoja.

Iltapäivän kokonaisuudessaan vietimme lapsenvahteina. Ei se hullumaa ole, sillä sain perheen pienimmän kanssa otettua kunnon päivänokoset toinen toistamme tukien.

Päivä oli toisaalta hyvin epätavanomaisen ja slankaaminen oli vaikeata, sillä hoitopaikan keittiössä oli meneillään kaappien vaihto, ja vesikin hakusessa. Mutta kestin urhoollisesti aina kotiin pääsemiseen saakka. En uskaltautunut fillaroimaan tai ehtinyt uimaan. Olihan näet sunnuntain ja maanantai urakat vielä hyvin muistoissani. Siis Slanka oli välineeni ja tavoitteeni on edelleen rankka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti