torstai 27. syyskuuta 2012

328. dieettipäivä


Tässä kaupungissa useat esi-isäni ja minä itse olemme
harrastaneet akateemisia opintoja ja opettaneet,
jopa samoja tieteitä ja oppiaineita.

Ihmeiden aika ei ole ohitse. Kirjoitan tätä blogia pienellä kannettavallani, jossa käyttöjärjestelmänä Linuxin Ubuntu. Tietenkin teksturina on LibreOffice ja selaimena Firwfox. Eli nyt pitäisi pelittää. En kuitenkaan tunne kovin hyvin vielä Ubuntua, se on valittaen todettava, mutta yritän oppia parhaani mukaan.

Uskomattomin asia tässä tekstin tekemisessä on pieni informaatioikkuna, joka juuri tallentamisen yhteydessä ilmoitti, että tämä tiedosto on viety henkilökohtaiseen pilveesi! Ihmeellistä, olen siis ajatuksineni ja teksteineni henkilökotaisessa pilvessäni! No, mielenkiintoista, mutta nyt herää kysymys, että miten sen tekstin saan pois pilvestä ja julkaistua blogistanissani?

Suuri hämmästys oli tieto, että Unbutu ja yleensä Linux-käyttöjärjestelmä ei ole yhteensopiva Movescount-ohjelman kanssa. Sain siitä varmistuksen tänään, kun kävin Suunnon huollossa Vantaalla. Eilen sain saman vastauksen tiedusteluuni netissä. Vastaus netissä tuli todella nopeasti ja vierailu tehtaan ja pääkonttorin huollossa Vantalla on aina yhtä miellyttävä kokemus. Ja kuinka sattuikaan, että satuin ihastumaan Suunnon hienoon uuteen tuotteeseen merkkiä AMBIT. Siinä lienee seuraava kohteeni tällä jalolla välineurheilun- ja liikkumisen alalla.

Harmillinen takaisku tuo yhteensopimattomuus. Jos ja kun näet vähän roheen viikon päästä Levillä harrastan liikkumista ja/tai urheilua, niin mahtuvatko kaikkikeräämäni tiedot muistiin, vai täyttyvätkö ne ylen määriin. Kun olen ajatellut ottaa mukaani vain tämän pienin läppärin, niin pissassa ollaan, jos täyttyvät kaikki muistit.

Ilmeisesti Levillä olemme lähes kahden viikon ajan, eli Slankan on riitettävä ja painon pudottava. Siksi pitää varmasti myös liikkua. Tietenkin liikkumisessa on säävaraus.

Toisekseen edes Lumiani ei pysty toimimaan  nettipäätteenä Suunnon laittile, jotka näin voisin yhdistää Movescount-nettiin. Tuo Lumian Windows 7 ei ole sama kuin tavallisen tietokoneen Windows 7, vaan ihan eri kaliiberia ja ns. mobiiliversio. Hienoa on tietää sekin, että moinen ei millään onnistu nykyisin laittein. Tai tietysti isommalla läppärillä, jossa Windows 7 Ultimat pyötii, ainakin toistaiseksi kunnes saadan Linus-versio Moveslinkistä.

Kolmas ongelma ovat talvirenkaan. Autossa on vielä käytössä kohtuulliset kitkarenkaat, mutta viimeisten tietojen mukaan pohjoisessa saattaa olla melkoisen liukasta. Uudet Nokia Hakkapeliitta 7 -renkaat on jo toki tilattu ja vanteetkin viety kumisuutarille, vaan laittaako vai eikö laita, kas siinä pulma ja vastauksen saa vasta kun on kokemassa itse henkilökohtaisesti tuota keliä ja sen tarpeita. Ensimmäistä kertaa varamaamaan kahteenkymmeneen vuoteen olen ”pakotettu” ostamaan nastarenkaat, olen hienosti kitkarenkailla nämä vuodeta. Nyt on Pomo päättänyt,e pitää olla nastat hänen turvallisuutensa tähden. No, mitäs ei Pomon puolesta tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti