keskiviikko 26. syyskuuta 2012

327. dieettipäivä


Baijerin kuninkaan Ludvig II rakennuttama Neuschwanstein linna.
Tänään pitäisi jälleen kerran, edellisestä kerrasta on toki kulunut melkoisesti aikaa, kirjoitella viskeraalisesta rasvasta, joka ilmenee eritoten vyötärön lihavuutena, niin ja etenkin meillä äijillä. Varsinkin ensimmäisessä käsittelemässäni artikkelissa viskeraalisen rasvan eli vyötärölihaavuden ongelma paikallistetaan juuri sseksin alueella tapahtuvaan toimintaan.

Kyseisessä artikkelissa käsitellään seksivaikeuksia ja vyötärön lihavuutta. Mielenkiintoinen asia näin vyötärölihavan kannalta katsottuna. Niistä vyötärön makkaroista kannattaa hankkiutua eroon mahdollisimman pian, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan etenkin nisillä metabolinen oireyhtymä enteilee seksuaalivaikeuksia vaihdevuosien jälkeen. 

Näet vyötärölihavuus, joka ongelma on vähäisempi naisilla kuin miehillä, kolesteroliongelmat, kohonnut veren sokeri ja muuta metablisen oireyhtymän osatekijät enteilevät juuri seksuaaliterveyteen liittyvä ongelmia.

Näin ovat Italiassa tehdyn tutkimuksen tekijät, joiden kohteena oli reilut 200 vaihdevuodet ohittanutta naista, saaneet selville. Puolia naisista vaivasti metabolinen oireyhtymä. Tutkimus on julkaistu vuoden 2011 lopulla ilmestyneessä The Journal on Sexual Medicine –tiedejulkaisussa.

Tutkimuksessa todettiin, että metabolisen oireyhtymän omaavilla naisilla vaikeuksia todennäköisyys oli lähes 38 prosenttia, kun sitä vastoin terveellä vertailuryhmällä se oli noin 19 prosenttia.

Meillä miehillä tiedetään ylipainon yleensä ja eritoten vyötärölihavuuden vaikuttavan haluun ja kykyyn harrastaa seksiä. Lihavilla miehillä mieshormonin eli testosteronin määrä tyypillisesti laskee. Tosin hyvin alipainoisilla tavataan samaa ongelmaa, eli normaalipainolla on siis etunsa!

Lisäksi tulevat ihmisen mieleen pesiytyneet ongelma eli liikapainolla on merkitystä myös oman kehonkuvan kautta ja jopa seksiinkin. Mahdollisesti runsaat liikakilot aiheuttavat heikentynyttä itsetuntoa ja sen tiedetään vähentävän naisen seksuaalista halukkuutta. Tämän nyt käsitellyn ja julkaistun tutkimuksen mukaan ylipainoiset kokevat seksielämänsä tyydyttävyyden ja laadun heikommaksi kuin normaalipainoiset. Erityisen tyytymättömiä seksielämäänsä olivat liikalihavat naiset.

Eli, ei siis mitään muuta kuin slankaamaan . Kukin kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti