keskiviikko 5. syyskuuta 2012

316. dieettipäivä


Olen melko yksinkertainen ja tosikonoloinen vanha äijä. En tajua edes että kehitys kehittyy ja pitää elää ajassa ja hetkessä eli hienosti latinaksi sanottuna carpe diem. Tuo sanonta poimi päivä tai tartu hetkeen, on peräisin roomalaiselta runoilijalta Horatiukselta.

Saan usein erilaisia sähköpostiviestejä, joissa on joku yksityinen henkilö lähettäjänä. Ei varmaankaan kukaan todellinen vaan ihan ilmasta nyhtäisty tekolähettäjä. Tosin niissä ei koskaan mainita painon pudotusta tai painon hallintaa, ne ovat ehkä liian vaikeita termejä lähettäjälle tai sitten vain uskotellaan että vastaanottaja on kovin yksinkertainen henkilö. No, tietenkin olen juuri sellainen, koska noita sähköpostejakin tulee.

Olen saanut taas postia joiden lähettäjä ovat joku Heidi Luhtanen ja sitten yhteisö nimeltään laihduttajat. Heidi mainostaa tuotetta Huippuedut-firman tai muun yhtymän nimissä.

Kumpainenkin tarjoaa todellista ihmeainetta, joka laihduttaa jopa 30 kiloa ilmaiseksi tai ainakin jotain aivan uskomatonta. Mitä tuollaiset ihmeaineet ovat? Itse olen slankannut käyttämällä VLCD-tuotteita eli ruotsalaisen Slanka-yhtiön valmisteita. Ei muuten ole tapahtunut suuria ihmeitä ja elämä on sisältänyt paljon kieltäytymisiä ja hikeä olen monesti saanut itsestäni pusertaa.

Täti Heidi Luhtanen joka toimii huippuedut –firman piikkiin, haluaan minun kokeilevan ilmaiseksi, jotain sellaista mitä mainostetaan blondilla nuorella äidillä ja hänen onnelliselta vaikuttavalta pienellä lapsellaan. Kavahdan toki kaikkea sellaista, jota minulle aikuisella ja vanhalle äijälle yritetään tyrkyttää lasten avulla. Se vaan ei sovin minun moraaliini, tuo lasten hyväksikäyttö mainonnassa, joka kohdistuu aikuisille ihmisille.

Heidin tuone on Kevennys, jota saisin kahden viikon ajan kokeilla ilmaiseksi. Se perustuu kolmeen eri lauhdutusvalmisteeseen sekä verkkotukeen laihduttamisen aikana. Mutta missään ei mainita mitä nuo laihdutusvalmisteet ovat tai ei yleensäkään kerrota mitään koko touhusta. Keskeistä on  vain ilmainen kokeilu, ei mikään muu.

Jos klikkaan sähköpostissa mainitulle sivulle, niin eteeni tullee kevennys.fi –sivusto. Siellä kerrotaan noista kolmesta laihdutusvalmisteesta. Ne ovat:

1.     Kevennys Termogeeni, jonka pitäisi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja sitä kautta kuluttaa kaloreita.
2.     Kevennys Karppaus, joka estää hiilihydraattien imeytymistä
3.     Kevennys Rasvanpoltto, joka polttaa tehokkaasti ylimääräistä rasvaa.

Mitä uutta ja ainutkertaista siis minulle tarjotaan? Ei yhtikäs mitään! En ole koskaan kuullut sellaisesta geenistä kuin termogeeni, ilmeisesti se on vastikään löydetty ja valmistajan omasta toimesta. Sen synonyymi on tietenkin rahat pois ja pissataan silmaan hyväuskoista. Nuo kaksi muuta ovat ihan tavallisia tuttuja ja rasvaa polttaa liikunta ja siihen ei ole mitään oikotietä, jos olisi niin ihmeiden aika ei olisi ohitse. Ja kun minulla itselläni on tuo kardiologin toteama ”taloudellinen syke”, niin milläs sitä voisi edes nopeuttaa muulla kuin tahdistimella, joka toistaiseksi on vain liikkuminen entistä enemmän ja kohtuullisesti tehokkaammin. Ja karppauksen terveellisyys tällaiselle sydänvaivaiselle on todella enemmän kuin kyseenalainen.

Eli mitä uutta ja erinomaista sain. En yhtikäs mitään. Jatkan edelleenkin sovellettua slankaamistani Annen vetämänä ja Hoikistamon vertaistukiryhmän avustamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti