perjantai 28. syyskuuta 2012

329. dieettipäivä

Päivä alkoi kehnosti. Lähdin nukkumaan, tosin vasta lähes kello viiden maissa. Herätys oli klo 8:00. Unohdin, että olisi pitänyt olla muualla. Terveydenhoitajan vastaanotto olisi ollut klo 8:00. Vaan en ilmestynyt. En edes muistanut. Myöhästyin,ja oli otettu toinen tilalleni. Odotin. Pääsin lopulta sisään.

En kuitenkaan ollut tyhjäkäynnillä. Odotusaikana taapasi lääke-esittelijän. Kaveri on ko. firman toimitusjohtaja. Sain jopa ajatuksen. Kysyin onko setä M.K. Vielä talon hommissa. Ja kun oli, niin ajattelin soittaa hänelle. Voisi kaveri tarjota lääkäripalvelumme illallisen. Kun siis on koulutuspäivät ennen sesongin alkua. Eli oli hyödyllinen odottaminen.

Oli kiva rutiinikäynti. Puhuimme lääkityksen muutoksesta. Eli Marevan korvattaisiin minulle paremmin sopivalla lääkkeellä. Onneksi tulevana maanantaina on käynti kardiologilla keskussairaalassa. Mutta lääkkeen ohjeissa on minun kannaltani ikävä kohta: ”sinun on oltava erityisen varovainen Xarelto-valmisteen suteen, jos sinulla on sydämen keinoläppä”. Ja juuri tuollainen sisäinen proteesi minulla nyt sattuneesta syystä on. Lisäksi sydänleikkauksen eli aortan proteesin asentamisen, yhteydessä sain aivoinfarktin (se kolmas puhekeskus eli äidinkielen sisällään pitävä),ja jos on hiljattain (mikä on hiljattain termin määritelmä) ilmennyt aivoverenvuoto.

Mielenkiintoinen tilanne kuitenkin on. Miten kardiologini kokee asian. Toinen asia on tietenkin lääkkeen hinta,sillä 28 vuorokauden annos maksaa noin 212 euroa, eli päivän lääkitys on hinnaltaan 7,5 euroa. Siitä ei ainakaan toistaiseksi makseta palautusta Kelan toimesta. Se on se kaikkein onnettomin asia, sillä nyt lääkekulut kuukaudessa nousevat pilviin,jos tuon lääkkeen saan käyttööni.

Mutta luopuisinkin sitten lääkityksen tähden Slankasta ja slankaamsesta? Vastaus on helppo, varmasti en. Ennen olen ottamatta käyttööni tuota uutta lääkettä ja pitäydyn vanhassa Marevanhoidossa. Se ei ole koskaan ollet mnullekovin hyvin pysyvä arvo, mutta mitä en tekisi Slankan tähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti