keskiviikko 19. syyskuuta 2012

330. dieettipäivä

Anne-Sofie von Otter
Tänään on ollut lähes oireeton päivä. Ja se on todella hienoa. Olen siis mennyt enemmänkin ja vain harvoin tullut. Sateeseen en viitsinyt lähteä kuin autolla. Joten kerrottavaa ei ole kovinkaan runsaasti.

Olen kuitenkin löytänyt hienoa musiikkia netistä. Ja siksi omistankin tämän kirjoituksen täti Opella, jota kaipaan niin perusteellisen paljon joukkoomme.

Löysin kuin sattumalta hienon musiikkiesityksen. Mezzosopraanoa siinä esiintyy Anne-Sofie von Otter, ja juuri hänen avullaan tuo musiikki löytyi. Etsin näet hänen ja contratenori Philippe Jarousskyn yhteistä äänitettä Hendelin oopperasta Julius Gaesar lei duettoa "son nata a lagrimar". Joka on todella hieno osa musiikin historiaa.

Sitten se vaan löytyi. muina solisteina olivat sopraano Barbara Bonney, tenori Anthony Rolfe Johnson, basso Alastair Miles. Kuorona toimi Monteverdi Choir ja orkesterina esiintyi English Baroque Soloists. Kaikkea tätä johti upeasti yksi maailman ehtoton huippu kapellimestari Sir Johan Eliot Cardiner. Esityspaikkakin oli upea eli Barcelonan Palau de la Música Catalana. Taltiointi videolle oli tehty joulukuussa 1991.

Kyseessä oli yksi hienoimmista orkesteriteoksista kuorolle ja solisteille eli Mozartin Requiem. 

Sali oli tietty upea, taisi olla itsensä Gaudin suunnittelema. Nauhoitus oli mahtavasti tehty ja äänet kuuluivat todella erinomaisesti. Jokainen orkesterin jäsen oli todella huippupersoona ja samoin jokainen kuorolainen olisi voinut vastata oman äänialansa solistiosuudesta. Mutta von Otter ja Cardiner tekivat musiikista loistavan ilotulituksen ja musiikillisen nautinnon.

Jokainen halukas voi kuunnella nauhoituksen osoitteesta: http://www.youtube.com/watch?v=q5Y2B55nKZY

Yritin saada videon näkymään suorilta, vaan on onnistunut osaamaan!


                                                                                                


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti